Ugrás a tartalomra
A túrázók
Pannon RTV

Merre jártak idén a magyarkanizsai Természetjárók Egyesületének bringásai?

2017-09-23
21:41
2017-10-04
12:40
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Természetjárók Egyesülete péntek délután a helyi általános iskolában kihirdette a mobilitás hetére meghirdetett rajpályázatának eredményeit.

Az Ifjúsági Otthonban pedig fotókkal, videókkal és közösségi játékokkal tarkított bemutatót tartottak az általuk szervezett Barátság kerékpártúrákról.

Az esemény plakátjáról két fiatal lány mosolyog az érdeklődőre, ahogyan éppen az erdélyi hegyekben pihennek. Egyikük Bús Viola, aki imádja a hosszú kerékpártúrákat. „Először is a társaság miatt, azután, akik minden évben eljönnek, az erdélyiek miatt, a tájak miatt, a levegő miatt, meg az új barátok miatt is.”

Plakát

A hangulatos eseményen először a tavalyelőtti, Szerbiát, Magyarországot és Szlovákiát érintő, majd a tavalyi, Magyarkanizsa-Kiskunhalas-Magyarkanizsa Barátság kerékpártúrákról szóltak a résztvevők. Ezen a nyáron Erdélyben bringáztak a magyarkanizsai túrázók. Huszta Erzsébet, elnök, Természetjárók Egyesülete, Magyarkanizsa: „Az idén a sepsiszentgyörgyiek meghívásának tettünk eleget, és Magyarkanizsáról 24-25-en elmentünk oda autóval kerékpározni, bejártuk Kovászna megyét. Három, kicsit „fertőzött” társunk kerékpárral ment Sepsiszentgyörgyre, meg kerékpárral hajtott vissza Sepsiszentgyörgyről.”

Az egyesület tagjainak egy csoportja vasárnap Zentára, illetve Szegedre karikázik át, hogy részt vegyen a Critical Mass elnevezésű, hagyományos kerékpáros eseményen.

magyarkanizsa
bringázó
bicikli
kerékpár
természetjáró

Most

Népszerű

Csatát vívtak Bácskossuthfalván a gyerekek

Az 1110 éve zajlott pozsonyi csata elevenedett meg a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola tornatermében. A gyermekhét részeként az intézmény diákjai játszották újra a csatát.