Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A mesék világába kalauzolták a zentai gyerekeket

2022.10.01
12:35
2022.10.01
17:10
Forrás
Pannon RTV
Mesedélelőttre invitálta a zentai kisgyermekeket a helyi Gyermekbarátok Egyesülete. A havonta egyszer megszervezett műhelymunkán a mese fantáziadús világával ismerkedhetnek meg a leginkább óvodás korú érdeklődők.

A kicsi korban történő mesehallgatás években mérhető iskolai előnyöket eredményezhet a gyermekeknél. A népmese napja, valamint a gyermekhét alkalmával most megtartott eseményen a sündisznókról szóló mesével ismerkedhettek meg a gyermekek.

Huszák Szofia, Zenta: „- Mi a kedvenc meséd és miről szól?
- A Jancsi és a Juliska.
- És miről szól a Jancsi és a Juliska, mi történik a mesében?
- Elmennek gombát szedni és a boszorkány bezárja a ketrecbe.”

Pósa Buda, Zenta: „- Melyik mese a kedvenced?
- Jancsi és a Juliska.
- Ki szokott neked otthon mesét olvasni?
- Anya.”

A mesedélelőtt egy nagy sikernek örvendő kezdeményezés részeként valósul meg a zentai Gyermekbarátok Egyesületének szervezésében. Véleményük szerint a mesehallgatás olyan készségeket fejleszt, amelyek elengedhetetlenek a gyermek jövője szempontjából.

Barna Teréz, elnök, Gyermekbarátok Egyesülete, Zenta: „A gyerek lelkivilágának, a fantáziájának a megnyugvására is, hogy a gyerekeknek türelmesen végighallgatnak egy mesét, és átéljék azt a mesét. Ezért úgy szoktuk csinálni, hogyha van egy olyan lehetőség, havonta egyszer vagy pedig kéthavonta egyszer megcsináljuk a mesedélelőtött.”

Mindemellett a jövő heti gyermekhét alkalmából a helyi önkormányzat támogatásával Zenta község minden első osztályos tanulója a Gyermekbarátok Egyesületének ajándékcsomagjában részesül majd.

mese
népmese
Zenta
Gyermekbarátok Egyesülete
Barna Teréz

Most

Népszerű