Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Mestermunkaturizmus: helyi értékek határon átnyúló nézőpontban

2019.03.29
20:44
2020.02.10
17:23
Forrás
Pannon RTV
Az ezzel a címmel egy éve indult Magyarország és Szerbia közötti IPA határon átívelő együttműködési program zárókonferenciája volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában.

A tavankúti Matija Gubec Egyesület tamburazenekara nyitotta meg a zárókonferenciát.

A rendezvényre Kiskunhalasról is érkeztek vendégek, akik ezúttal is hoztak magukkal ízelítőt a halasi csipkekészítés mesterségének remekműveiből.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumi elnöke összegezte az eddig elért eredményeket: „Megvalósult egy halasi nagy csipke-kiállítás, ahol vallási témájú csipkék és népművészeti remekek voltak. Ez volt az elmúlt esztendőben. Szabadkán is volt egy halasi csipkekiállítás szintén nagy sikerű és nagy médiaérdeklődés mellett zajlott.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Horvát Tímea, Szabadka VMSZ-es alpolgármestere az együttműködés jövőbeli folytatását szorgalmazta: „Ez a Mestermunkaturizmus IPA határon innen és határon túl átívelő projektum is ezt bizonyítja, hiszen több mint 1000 ember, szabadkai, bácskai, bánáti lakos tudta meglátogatni a híres halasi csipkét, köszönve a Lányi Ernő IME-nek és köszönve a Halasi Csipke kiállítás közgyűlésének is, aki elhozta a híres halasi csipkét is ide Szabadkára.”

A zárókonferencián bemutatták azt a kiadványt is, amely az együttműködésben elért eredményeket szemlélteti. Az eseményen fellépet a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Veronika népdalköre is.

IPA
Mestermunkaturizmus
Lányi Ernő Ernő Iparos Művelődési Egyesület
Szabadka

Most

09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű