Ugrás a tartalomra
Pixabay

A mesterséges intelligencia 50 év alatti felfutása

2020.02.28
13:13
2020.02.28
16:42
Forrás
Pannon RTV
A mesterséges intelligencia az elmúlt 50 év alatt a mindennapjaink részévé vált.

Az új technológiai alapok megszületése lehetővé tette, hogy emberre jellemző tulajdonságok és lehetőségek jöjjenek létre. Többek között erről is szó volt A mesterséges intelligencia 50 év alatti felfutása című előadáson, amelyet a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán tartottak ma. A tranzisztor és a mikroprocesszor felfedezését követően ötven év alatt rengeteg fejlődésen és változáson ment keresztül a mesterséges intelligencia. Az előadáson elhangzott, a mostani technológiai újításoknak hatása van a gazdaság és az életkörülmények fejlődésére is.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Szkála Károly, tanár, Zágrábi Egyetem: „Azokat az alkalmazásokat, hasznos hozzáállásokat akarjuk bemutatni, amelyek az elkövetkező tíz évben az új gazdasági forradalomnak az alapját fogják képezni. Ami még itt fontos, hogy kitérjünk a koronavírusra vonatkozó pillanatnyi helyzetre is. A mesterséges intelligenciának vannak olyan eszközei és lehetőségei, melyek a koronavírus terjedését tudják előrelátni. Ez egy horvátországi akció, ami azért indítottunk el, mert Horvátországban is megjelent a vírus. Ezért ezzel kapcsolatban egy országos szintű akciót indítottunk.”

mesterséges intelligencia
Szkála Károly

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.