Ugrás a tartalomra
Pixabay

A mesterséges intelligencia 50 év alatti felfutása

2020-02-28
13:13
2020-02-28
16:42
Forrás
Pannon RTV
A mesterséges intelligencia az elmúlt 50 év alatt a mindennapjaink részévé vált.

Az új technológiai alapok megszületése lehetővé tette, hogy emberre jellemző tulajdonságok és lehetőségek jöjjenek létre. Többek között erről is szó volt A mesterséges intelligencia 50 év alatti felfutása című előadáson, amelyet a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán tartottak ma. A tranzisztor és a mikroprocesszor felfedezését követően ötven év alatt rengeteg fejlődésen és változáson ment keresztül a mesterséges intelligencia. Az előadáson elhangzott, a mostani technológiai újításoknak hatása van a gazdaság és az életkörülmények fejlődésére is.

Szkála Károly, tanár, Zágrábi Egyetem: „Azokat az alkalmazásokat, hasznos hozzáállásokat akarjuk bemutatni, amelyek az elkövetkező tíz évben az új gazdasági forradalomnak az alapját fogják képezni. Ami még itt fontos, hogy kitérjünk a koronavírusra vonatkozó pillanatnyi helyzetre is. A mesterséges intelligenciának vannak olyan eszközei és lehetőségei, melyek a koronavírus terjedését tudják előrelátni. Ez egy horvátországi akció, ami azért indítottunk el, mert Horvátországban is megjelent a vírus. Ezért ezzel kapcsolatban egy országos szintű akciót indítottunk.”

mesterséges intelligencia
Szkála Károly

Most

19:08, Frissítve: 19:22

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű