Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Mézédes, de méregdrága

2021.06.28
13:06
2021.06.28
18:26
Forrás
Pannon RTV
Már kapható a szabadkai piacokon a közkedvelt, frissítő nyári gyümölcs, a görögdinnye. A szezon elején még a görögországi dinnyét árulják, hamarosan azonban beérik a hazai dinnye is, ebből egész nyár folyamán vásárolhatnak a lédús gyümölcs kedvelői.

Novoszel Lajos délutáni tévézés közben szokott dinnyét fogyasztani, akár egy negyedet is megeszik. Nagyon elégedett a jelenlegi kínálattal és az árusok készséges segítségével: „A kongásáról meg tudja állapítani, hogy érett-e. No, most, arról már nem tud kezeskedni, hogy édes is legyen, azt nem tudja megmondani, de hogy érett, az biztos.”

A vásárlók többsége elégedett, mint mondják, nagyon ízletesek, kevés bennük a mag, és nem kásásak.

Tolorič Ankica, Szabadka: „Az elejétől kezdve jók voltak. Ami az árát illeti, arról nehéz beszélni, hiszen a munkát és a törekvést is meg kell fizetni. De ízletesek, finomak, elégedettek vagyunk.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A vásárlók egész, fél és negyed dinnyét is vásárolhatnak a szabadkai piacokon, valamint kóstolásra is lehetőséget adnak az árusok.

Bošnjak Zoran, árus: „A hangjáról lehet megállapítani. Azt mondják, amelyik dinnye hallgat, az még zöld, amelyik pedig szépen kopog, az már érett.”

Az árusok elmondták, egyelőre még a görögországi dinnyét árulják, a hazai termésre még várni kell néhány hetet.

Kobrehel Edina, árus: „80 dinárért megy jelenleg kilója a görögdinnyének, a sárgadinnye 180. Annyit mondhatnék, hogy talán tavaly nyáron nem ettünk ilyen jót, mézédesek, nagyon finomak, meg vagyunk vele elégedve.”

A magas árat a hazai termés kései érése okozza. Az árusok elmondták, ha piacra kerülnek a belföldi dinnyék is, a lédús gyümölcs kilónkénti ára akár 50 dinárra is csökkenthet.

dinnye
dinnyeszezon
görögdinnye
Szabadka
tejpiac

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.