Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Mi fán terem a quilling technika?

2022.04.22
12:33
2022.04.22
19:09
Forrás
Pannon RTV
A Hetedhét Napok program keretén belül kézműves foglalkozást tartottak Martonoson. A gyerekek anyák napi üdvözlőlapokat készítettek.

Az általános iskola tanulói vettek részt a foglalkozáson, melyet Muhi Zsuzsanna tartott.


Juhász Dejan, Martonos: „Ma quillingből csináltuk ezt az anyák napi üdvözlőlapot. A quillingezőt, vagyis egy a botot beleteszünk, a papírt felcsavarjuk és formára hajtjuk.”

Újvári Alíz, Martonos: „- Egy anyák napi üdvözlőlapot készítettem.
- Hogyan készítetted?
- Papírból.”

Korosztálynak megfelelő alaptechnikákat tanulhattak meg a gyerekek és ezáltal egy újabb kézműveskedési formával is gyarapíthatták tudásukat. A foglalkozást Muhi Zsuzsanna, az oromi Zengő Tájház elnöke tartotta.

„Quillingtűvel dolgoztunk, hogy minél zökkenőmentesebb és gördülékenyebb legyen a munka, és úgy nézem, hogy ez nagyon tetszik nekik. Néhány sziromból áll a tulipán, egy üdvözlőre három tulipánt raktunk, úgyhogy halad a munka.”

A foglalkozás a Testvériség Művelődési Társulat szervezésében a Hetedhét Napok elnevezésű program keretén belül valósult meg.

Szél János, a társulat elnöke: „Legfőképpen azért, hogy az anyák napjáról se feledkezzünk meg, Zsuzsit sikerült oktatóként elhívni, mivel az oktatók is nagyon elfoglaltak, így tudtunk egy elérhető időpontot összehozni.”

A Hetedhét Napok elnevezésű program legfontosabb célja, hogy a hagyományokat megismertessék a fiatalokkal, a szervezők a közeljövőben is igyekeznek ilyen jellegű foglalkozásokat biztosítani a fiataloknak.

Martonos
kézműves foglalkozás
anyák napja
Muhi Zsuzsanna
Szél János
Zengő Tájház Nők és Fiatalok Kézműves Egyesülete
Testvériség Művelődési Társulat

Most

17:54, Frissítve: 18:01

Kórházba szállították Ferenc pápát

Korábban tervezett orvosi vizsgálatok céljából kórházba szállították Ferenc pápát – jelentette be a vatikáni szóvivő. Matteo Bruni nem tért ki arra, milyen vizsgálatokat végeznek, és azt sem tudni, ezek mennyi időt vesznek igénybe.
17:19

Pályázat női vállalkozóknak

Idén is támogatja a női vállalkozókat a Tartományi Kormány. Az érintettek gépek és felszerelések vásárlására, számítógépekre, szoftverekre, valamint innovációs, digitalizációs fejlesztésre is kaphatnak vissza nem térítendő támogatást.
17:01

Az IFRC és a WHO budapesti központját is bővítik

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC), valamint az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is bővítik a budapesti központját - jelentette be a Genfben tárgyaló magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.