Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Mi fán terem a quilling technika?

2022.04.22
12:33
2022.04.22
19:09
Forrás
Pannon RTV
A Hetedhét Napok program keretén belül kézműves foglalkozást tartottak Martonoson. A gyerekek anyák napi üdvözlőlapokat készítettek.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Az általános iskola tanulói vettek részt a foglalkozáson, melyet Muhi Zsuzsanna tartott.


Juhász Dejan, Martonos: „Ma quillingből csináltuk ezt az anyák napi üdvözlőlapot. A quillingezőt, vagyis egy a botot beleteszünk, a papírt felcsavarjuk és formára hajtjuk.”

Újvári Alíz, Martonos: „- Egy anyák napi üdvözlőlapot készítettem.
- Hogyan készítetted?
- Papírból.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Korosztálynak megfelelő alaptechnikákat tanulhattak meg a gyerekek és ezáltal egy újabb kézműveskedési formával is gyarapíthatták tudásukat. A foglalkozást Muhi Zsuzsanna, az oromi Zengő Tájház elnöke tartotta.

„Quillingtűvel dolgoztunk, hogy minél zökkenőmentesebb és gördülékenyebb legyen a munka, és úgy nézem, hogy ez nagyon tetszik nekik. Néhány sziromból áll a tulipán, egy üdvözlőre három tulipánt raktunk, úgyhogy halad a munka.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A foglalkozás a Testvériség Művelődési Társulat szervezésében a Hetedhét Napok elnevezésű program keretén belül valósult meg.

Szél János, a társulat elnöke: „Legfőképpen azért, hogy az anyák napjáról se feledkezzünk meg, Zsuzsit sikerült oktatóként elhívni, mivel az oktatók is nagyon elfoglaltak, így tudtunk egy elérhető időpontot összehozni.”

A Hetedhét Napok elnevezésű program legfontosabb célja, hogy a hagyományokat megismertessék a fiatalokkal, a szervezők a közeljövőben is igyekeznek ilyen jellegű foglalkozásokat biztosítani a fiataloknak.

Martonos
kézműves foglalkozás
anyák napja
Muhi Zsuzsanna
Szél János
Zengő Tájház Nők és Fiatalok Kézműves Egyesülete
Testvériség Művelődési Társulat

Most

10:04, Frissítve: 10:14

Ma van a csokoládé világnapja

Szerbiában, ahol a csokoládé sokak kedvenc édessége, az édességipar a legerősebb ágazatok közé tartozik. Valamivel több mint 200 cég és mintegy 300 vállalkozó gyárt csokoládét.
07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű