Ugrás a tartalomra

Mi a trend 2018-ban?

2018.06.14
21:05
2018.06.15
17:38
Forrás
Pannon RTV
Hosszú vagy rövid haj? Natúr vagy erőteljes smink? Mi a trend 2018-ban?

Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kaptak választ azok, akik részt vettek a VM4K Nyári varázslat elnevezésű előadásán tegnap este, de olyan jó tanácsokat is kaphattak, mint például a strandon ne viseljünk sminket.


Megtelt a VM4K klubhelyisége, sokakat érdekelt hogyan viselje haját vagy sminkelje magát a nyáron, mi a trend 2018-ban. Harmat Anita sminkmester szerint bátran merjünk kilépni a komfortzónánkból és használjunk merészebb színeket. Idén a csillogó, arany színek dominálnak, azonban mindenkinek figyelnie kell a bőrtípusához illő smink elkészítésére.

Harmat Anita, sminkmester: „Akiknek sötét a hajuk, bőrük fehérebb, porcelán fehér, nekik inkább az erősebb sminkek, a szem-hangsúlyos sminkek állnak jól, mint például a fekete, ezüst, szürke, akár a fenyő zöld, sötétkék. Nekik célszerű kerülni a narancsos, sárga árnyalatokat, illetve a pasztell színeket.”

A szépségápolás azonban nem csak a smink felviteléből áll. Az ápolt haj és a szép frizura is nagy szerepet játszik. Idén a rövid haj és a frufru a menő - mondta Baranyi Imre. A mesterfodrász hozzátette, ettől függetlenül nem mindegy, ki milyen hosszú és formájú hajviseletet választ.

Baranyi Imre, mesterfodrász: „Globálisan kell nézni az arc formáját. Mert, ha valakinek hosszúkás az arca, akkor általában magas a homloka, akkor egy kis frufrut becsempészünk, ha hosszú nagyon a nyak, akkor hagyunk egy kis hosszabb fazont, tehát egészben kell nézni az embert, főként a személyiségét is meg kell vizsgálni, mert nagyon fontos, hogy a személyhez szabjuk a frizurát. Nem elég, hogy csak a divatot kövessük, mert hogyha csak azt követjük, kaphatunk valami olyasmit, ami nem lesz annyira kellemes.”

A frizurák elkészítése és a haj festése mellett arra is ügyelni kell, hogy óvjuk a hajunkat, főként nyáron. Nagyon fontos, hogy hidratáljuk, és hogy legalább egy, vagy kéthavonta vágassuk - mondta a mesterfodrász.

VM4K
smink
divat
Harmat Anita
Baranyi Imre

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű