Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mikor szűnnek meg a fagyok?

2021.03.21
13:09
2021.03.21
17:00
Forrás
Pannon RTV
Manapság már nem Sándor, József és Benedek hozzák zsákban a meleget, az elmúlt években ugyanis sokkal szeszélyesebb a márciusi időjárás.

A meteorológusok szerint jövő péntekig a hétvégihez hasonló időben lesz részünk. Szerdáig tartósan hűvös marad az időjárásunk. Napközben maximum 10 fok körül alakulhat a hőmérséklet térségünkben. Összességében, márciushoz képest az átlagnál hidegebb idő lesz.

Kovács Géza klímakutató: „Reggelente, főleg a hét első napjaiban várható még gyenge fagy, majd később, a hét derekától, keddtől, szerdától már a fagyok megszűnnek. Viszont nagyon lassan emelkedik a hőmérséklet. Hétfőn, illetve szerdán is lehetnek futózáporok, akár átmenetileg havas eső, hózápor is lehet.”

időjárás
fagy
hideg
hűvös
tavasz

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.