Ugrás a tartalomra
Pix/Seaq68

Mikroműanyag a ragadozó madarak szervezetében

2020-05-29
19:23
Forrás
www.elobolygonk.hu
Először találtak mikroműanyagot ragadozó madarak szervezetében amerikai tudósok. 63 állatban összesen közel 1200 műanyagdarabkára bukkantak. A leggyakoribb típus a mikroszál volt.

A tanulmány vezető szerzője elmondta, ha a csúcsragadozók populációja vagy egészségi állapota változik, az befolyásolja a táplálékláncban alattuk álló állatok, organizmusok és élőhelyek körülményeit.

Először az 1960-as években észlelték, hogy műanyagszemcsék kerültek az állatok emésztőrendszerébe, de csak a 2010-es években került a figyelem középpontjába a probléma. A ragadozó madarakat eddig nem vizsgálták tüzetesebben, részben védett státuszuk miatt.

mikroműanyag
ragadozómadár
mikroszál
természet

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.