Ugrás a tartalomra
Mikulás-járás, Temerin
Pannon RTV/Juhász Géza

Mikulás-járás Temerinben

2017-12-06
19:37
2017-12-06
22:33
Forrás
Pannon RTV
A Mikulás Temerinben is megörvendeztette a gyerekeket a település utcáin és oktatási intézményeiben.

Hó híján lovaskocsival járta Temerin utcáit a Mikulás. A járókelőknek és a gyerekeknek a jókívánságok mellett gyümölcsöt és édességet osztogatott. A helyi óvodába és iskolába is betért. Tóth Katarina, Temerin: „Én nagyon szeretem, amikor jön a Mikulás, tegnap este kikészítettük a csizmáinkat, van még két testvérem, és együtt kikészítettük, megtakarítottuk őket, és reggelre ott vártak az ajándékok, amiknek nagyon megörültünk. Az iskolában is nagyon tetszik az, hogy nemcsak az alsósok, hanem a felsősök is kapnak ajándékokat.”

A legkisebbek a szüleikkel várták a Mikulást. Czakó Klementina, szülő, Temerin: „Örömmel adjuk tovább a gyermekeinknek, mert ha a régi hagyományainkat nem őrizzük, akkor kihal a nép és a magyarság, erre nagyon kell vigyázni.”

Mikulás-járás, Temerin

Ajándékot kapni nagy öröm, de legalább akkora öröm adni is – vallja a Mikulás. „Azt szoktam mondani a gyerekeknek, nem kell hogy az nagy ajándék legyen, drága ajándék. A figyelmességben van a lényeg. Míg mi azt elkészítjük, gondolunk rájuk odaajándékozzuk örömmel anyunak, apunak, nagymamának, akárkinek.”

A Mikulás-járást pár év kihagyás után a helyi Kertbarátkör elevenítette fel. Kovács Róbert, alelnök, Temerini Kertbarátkör: „Kedveskedni a fiatalabb korosztálynak, a Kertbarátkör tagságának, illetve Temerin lakossága gyerekei és unokái számára, ez egyben a megmaradásunk, illetve a magyar lakosság fennmaradásának a jelképe.”

A temerini Mikulás-járást a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.   

Mikulás-járés
Temerin
Kertbarátok

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.