Ugrás a tartalomra
Mikulás-járás, Temerin
Pannon RTV/Juhász Géza

Mikulás-járás Temerinben

2017-12-06
19:37
2017-12-06
22:33
Forrás
Pannon RTV
A Mikulás Temerinben is megörvendeztette a gyerekeket a település utcáin és oktatási intézményeiben.

Hó híján lovaskocsival járta Temerin utcáit a Mikulás. A járókelőknek és a gyerekeknek a jókívánságok mellett gyümölcsöt és édességet osztogatott. A helyi óvodába és iskolába is betért. Tóth Katarina, Temerin: „Én nagyon szeretem, amikor jön a Mikulás, tegnap este kikészítettük a csizmáinkat, van még két testvérem, és együtt kikészítettük, megtakarítottuk őket, és reggelre ott vártak az ajándékok, amiknek nagyon megörültünk. Az iskolában is nagyon tetszik az, hogy nemcsak az alsósok, hanem a felsősök is kapnak ajándékokat.”

A legkisebbek a szüleikkel várták a Mikulást. Czakó Klementina, szülő, Temerin: „Örömmel adjuk tovább a gyermekeinknek, mert ha a régi hagyományainkat nem őrizzük, akkor kihal a nép és a magyarság, erre nagyon kell vigyázni.”

Mikulás-járás, Temerin

Ajándékot kapni nagy öröm, de legalább akkora öröm adni is – vallja a Mikulás. „Azt szoktam mondani a gyerekeknek, nem kell hogy az nagy ajándék legyen, drága ajándék. A figyelmességben van a lényeg. Míg mi azt elkészítjük, gondolunk rájuk odaajándékozzuk örömmel anyunak, apunak, nagymamának, akárkinek.”

A Mikulás-járást pár év kihagyás után a helyi Kertbarátkör elevenítette fel. Kovács Róbert, alelnök, Temerini Kertbarátkör: „Kedveskedni a fiatalabb korosztálynak, a Kertbarátkör tagságának, illetve Temerin lakossága gyerekei és unokái számára, ez egyben a megmaradásunk, illetve a magyar lakosság fennmaradásának a jelképe.”

A temerini Mikulás-járást a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.   

Mikulás-járés
Temerin
Kertbarátok

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű