Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Milyen változásokat eredményez a digitalizáció?

2017-10-30
17:05
2017-10-30
17:50
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos konferencia vette ma kezdetét Újvidéken, amelyen a résztvevők a digitális technológia előnyeit és hátrányait, illetve az önkormányzatok működésére való kihatásait vitatják meg.

A konferenciát Maja Gojković, a szerbiai parlament elnöke nyitotta meg, aki szerint a mai világban a digitalizáció elkerülhetetlen részévé vált a mindennapi életnek.

Újvidék kimagasló eredményeket ért el a digitalizáció terén - mondta el az eseményen Miloš Vučević.
Hozzátette: Van egy erős egyetemünk, ahol kiemelkedő teljesítményt végez a Műszaki Tudományok Kara, valamint épül a Tudományos-technológiai Park is. Mindez a digitalizáció részét is képezi. Emellett a városi képviselő-testület is szinte teljesen áttért az ülések elektronikus úton való lebonyolítására.

A digitalizáció hatékonyabb és gazdaságosabb működést eredményezett, de ugyanakkor egyes területeken nem biztos, hogy minőségi változásokat is hozott - véli Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.
„A technológiai fejlődés azt is eredményezte, hogy az embereknek és a politikusoknak a vélemény nyilvánítása, a politikai álláspontok ismertetése teljesen más dimenzióba került. Kikerült az intézményekből és a mindennapi életnek a részévé vált. Azt gondolom, hogy ez egy olyan új momentum, amiből nem biztos, hogy ebben a pillanatban, ha meghúzzuk a mérleget, akkor azt tudnánk mondani, hogy úgy jöttünk ki, hogy a technológiai fejlődésnek az eredményeit a közjó javára tudjuk fordítani.”

A digitalizáció elsődleges célja, hogy az információkat és a szolgáltatásokat helyi szinten is hozzáférhetőbbé tegyék a polgárok számára - hangzott el a konferencián.

 

digitalizáció
Miloš Vučević
Pásztor István
Újvidék

Most

10:03, Frissítve: 10:12

Kiütötte a Bayern a Barcelonát

8 gólt kapott tegnap a Barcelona labdarúgó csapata a Bayern Münhcen elleni BL negyeddöntőben. A katalán klub ezzel fennállása egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el.
07:48, Frissítve: 07:59

Nagyboldogasszony ünnepe van

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.