Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Milyen változásokat eredményez a digitalizáció?

2017-10-30
17:05
2017-10-30
17:50
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos konferencia vette ma kezdetét Újvidéken, amelyen a résztvevők a digitális technológia előnyeit és hátrányait, illetve az önkormányzatok működésére való kihatásait vitatják meg.

A konferenciát Maja Gojković, a szerbiai parlament elnöke nyitotta meg, aki szerint a mai világban a digitalizáció elkerülhetetlen részévé vált a mindennapi életnek.

Újvidék kimagasló eredményeket ért el a digitalizáció terén - mondta el az eseményen Miloš Vučević.
Hozzátette: Van egy erős egyetemünk, ahol kiemelkedő teljesítményt végez a Műszaki Tudományok Kara, valamint épül a Tudományos-technológiai Park is. Mindez a digitalizáció részét is képezi. Emellett a városi képviselő-testület is szinte teljesen áttért az ülések elektronikus úton való lebonyolítására.

A digitalizáció hatékonyabb és gazdaságosabb működést eredményezett, de ugyanakkor egyes területeken nem biztos, hogy minőségi változásokat is hozott - véli Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.
„A technológiai fejlődés azt is eredményezte, hogy az embereknek és a politikusoknak a vélemény nyilvánítása, a politikai álláspontok ismertetése teljesen más dimenzióba került. Kikerült az intézményekből és a mindennapi életnek a részévé vált. Azt gondolom, hogy ez egy olyan új momentum, amiből nem biztos, hogy ebben a pillanatban, ha meghúzzuk a mérleget, akkor azt tudnánk mondani, hogy úgy jöttünk ki, hogy a technológiai fejlődésnek az eredményeit a közjó javára tudjuk fordítani.”

A digitalizáció elsődleges célja, hogy az információkat és a szolgáltatásokat helyi szinten is hozzáférhetőbbé tegyék a polgárok számára - hangzott el a konferencián.

 

digitalizáció
Miloš Vučević
Pásztor István
Újvidék

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.