Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Milyen változásokat eredményez a digitalizáció?

2017.10.30
17:05
2017.10.30
17:50
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos konferencia vette ma kezdetét Újvidéken, amelyen a résztvevők a digitális technológia előnyeit és hátrányait, illetve az önkormányzatok működésére való kihatásait vitatják meg.

A konferenciát Maja Gojković, a szerbiai parlament elnöke nyitotta meg, aki szerint a mai világban a digitalizáció elkerülhetetlen részévé vált a mindennapi életnek.

Újvidék kimagasló eredményeket ért el a digitalizáció terén - mondta el az eseményen Miloš Vučević.
Hozzátette: Van egy erős egyetemünk, ahol kiemelkedő teljesítményt végez a Műszaki Tudományok Kara, valamint épül a Tudományos-technológiai Park is. Mindez a digitalizáció részét is képezi. Emellett a városi képviselő-testület is szinte teljesen áttért az ülések elektronikus úton való lebonyolítására.

A digitalizáció hatékonyabb és gazdaságosabb működést eredményezett, de ugyanakkor egyes területeken nem biztos, hogy minőségi változásokat is hozott - véli Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.
„A technológiai fejlődés azt is eredményezte, hogy az embereknek és a politikusoknak a vélemény nyilvánítása, a politikai álláspontok ismertetése teljesen más dimenzióba került. Kikerült az intézményekből és a mindennapi életnek a részévé vált. Azt gondolom, hogy ez egy olyan új momentum, amiből nem biztos, hogy ebben a pillanatban, ha meghúzzuk a mérleget, akkor azt tudnánk mondani, hogy úgy jöttünk ki, hogy a technológiai fejlődésnek az eredményeit a közjó javára tudjuk fordítani.”

A digitalizáció elsődleges célja, hogy az információkat és a szolgáltatásokat helyi szinten is hozzáférhetőbbé tegyék a polgárok számára - hangzott el a konferencián.

 

digitalizáció
Miloš Vučević
Pásztor István
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.