Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Milyen vizet iszunk?

2022.10.04
07:11
Forrás
Szerbiai RTV
Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Az illetékesek szerint az ásványvizek minősége megfelelő, mert Szerbiában számos jótékony hatású ásványvízforrás van, de arra figyelmeztetnek, hogy kizárólag bevizsgált palackozott vizet fogyasszunk. Az országban egyébként a pár száz bejegyzett forrásvíz-lelőhelynek csupán a tíz százalékát használják. Ez pedig a szakemberek szerint azért van így, mert az erre a célra kiépített vezetékes hálózat a legtöbb ilyen lelőhelyen elöregedett már. A szakértők azt mondják, hogy a nagyobb városokban annak sem kell aggódnia aki vezetékes vizet iszik. A kisebb településeken, főként Vajdaságban, - ott ahol nincs vízgyár - pedig sajnos nem megfelelő a víz minősége - mondják a szakemberek.

víz

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.