Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Minden a levenduláról szólt Ilonafalván

2021.06.20
14:46
2021.06.20
16:42
Forrás
Pannon RTV
Levendulanapokat szerveztek Ilonafalván. Nagy volt az érdeklődés, Vajdaság több pontjáról érkeztek látogatók és vásárlók.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A levendula nem csak szép, hanem kiváló hatással van a szervezetre. Számos felhasználási módja közismert. Mindazok, akik kilátogattak az Ilonafalván megtartott levendulanapokra, ezzel kapcsolatban bővebb tájékoztatást nyerhettek.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Nem csak szedni lehetett, hanem levendulából készült termékek és dekorációk is megvásárolhatóak voltak az eseményen. A gyönyörű kilátás, a levendula csodás illata sok embert kicsalogatott.

Friedrich Rózsa Topolyáról érkezett: „Az illatát imádom, krémben, olajban bármiben. Sőt, ugyan még nem próbáltam, de állítólag jó a levendulából készült üdítő. Minden formában tetszik a levendula, de az ültetvény, az kimondottan szép, nagyon tetszik.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az eseményt másodszor tartották meg. A szervezők elsősorban a levendula szerelmeseinek szerettek volna kedveskedni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy az idelátogatók többsége pozitívan értékeli a rendezvényt.

Nagy Elvira magyarkanizsai termesztő: „Számomra ez nagyon érdekes, mert azt hittem, hogy abba a szűk körbe tartozom, aki szereti ezeket a rendezvényeket, valamint hogy csupán csak azt, hogy kimennek a természetbe, azt a csendet, környezetet élvezik. Nekem pont ez volt a célom, hogy ezt a helyet, amibe én beleszerettem, megosszam, hogy milyen szép kilátás van és nem kell több száz, ezer kilométereket utazni ahhoz, hogy megtaláljuk a nyugalmat és a szépséget.”

A levendula az egyik legsokoldalúbb gyógynövény a termesztő szerint, fokozza a lelki és testi frissességet, különböző krémek készíthetőek belőle, aromaterápiaként is használható és a teája is kiváló.

levendula
levendulanapok
Ilonafalva

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű