Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Minden a levenduláról szólt Ilonafalván

2021.06.20
14:46
2021.06.20
16:42
Forrás
Pannon RTV
Levendulanapokat szerveztek Ilonafalván. Nagy volt az érdeklődés, Vajdaság több pontjáról érkeztek látogatók és vásárlók.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A levendula nem csak szép, hanem kiváló hatással van a szervezetre. Számos felhasználási módja közismert. Mindazok, akik kilátogattak az Ilonafalván megtartott levendulanapokra, ezzel kapcsolatban bővebb tájékoztatást nyerhettek.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Nem csak szedni lehetett, hanem levendulából készült termékek és dekorációk is megvásárolhatóak voltak az eseményen. A gyönyörű kilátás, a levendula csodás illata sok embert kicsalogatott.

Friedrich Rózsa Topolyáról érkezett: „Az illatát imádom, krémben, olajban bármiben. Sőt, ugyan még nem próbáltam, de állítólag jó a levendulából készült üdítő. Minden formában tetszik a levendula, de az ültetvény, az kimondottan szép, nagyon tetszik.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az eseményt másodszor tartották meg. A szervezők elsősorban a levendula szerelmeseinek szerettek volna kedveskedni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy az idelátogatók többsége pozitívan értékeli a rendezvényt.

Nagy Elvira magyarkanizsai termesztő: „Számomra ez nagyon érdekes, mert azt hittem, hogy abba a szűk körbe tartozom, aki szereti ezeket a rendezvényeket, valamint hogy csupán csak azt, hogy kimennek a természetbe, azt a csendet, környezetet élvezik. Nekem pont ez volt a célom, hogy ezt a helyet, amibe én beleszerettem, megosszam, hogy milyen szép kilátás van és nem kell több száz, ezer kilométereket utazni ahhoz, hogy megtaláljuk a nyugalmat és a szépséget.”

A levendula az egyik legsokoldalúbb gyógynövény a termesztő szerint, fokozza a lelki és testi frissességet, különböző krémek készíthetőek belőle, aromaterápiaként is használható és a teája is kiváló.

levendula
levendulanapok
Ilonafalva

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.