Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mintegy 2500 pirossapkás futó állt rajthoz Palicson

2019-12-08
15:01
2019-12-08
15:43
Forrás
Pannon RTV
Huszonegyedik alkalommal szervezték meg Palicson a Mikulásfutást. Gyerekek és felnőttek együtt tették meg az 1500 méteres távot.

A távot sétálva és futva is teljesíthették az indulók, a célban pedig mindenkire érem, zsíros kenyér és tea várt. A palicsi helyi közösség, a Palics-Ludas Közvállalat és a Szerbiai Ultramaraton Szövetség immár 21. alkalommal szervezte meg az eseményt.

Pálinkás Elizabetta kislányával érkezett: „Első alkalommal jöttünk. Eddig minden évben elmaradt, pedig nagyon érdekes. Legfőképp miatta, mert nagyon szereti az ilyen jellegű rendezvényeket. Nagyjából lefutottuk a távot és jól éreztük magunkat.”

A hétéves Pálinkás Vivien is örömmel teljesítette a távot: „Nem volt nehéz körbe futni, és nagyon jó, hogy érmet is kaptam.”
 

A Mikulásfutást 21 éve Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke álmodta meg. Akkor mindössze néhányan vettek részt rajta. A rendezvény mára már tömegeket mozdít meg. „Több mint 2000-2500 résztvevőt számoltunk össze nagyjából, akik idén itt vannak. Látszik, hogy az emberek boldogok, örülnek, és ez a legfontosabb talán.” - nyilatkozta Jánosi Elvira.

A célba beérkezőket forró teával és zsíros kenyérrel kínálták. A rendezvényen gazdag program és több műhelyfoglalkozás is várta a gyerekeket. Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „Az elmúlt hetekben a palicsi helyi közösségben gyermekrajzokat lehetett leadni általános iskolások és óvodások részéről. A rajzkiállítás megnyitója ma délelőtt 10 órakor megtörtént. Illetve a tíz legszebb alkotás szerzője apró ajándékban is részesült.”

Az idei Mikulásfutásnak humanitárius jellege is volt. A Vöröskereszt munkatársai várták az önzetlen felajánlásokat a helyszínen. Egy nyereményjáték keretében pedig 3 kerékpár is gazdára talált.

Palics
mikulásfutás
Jánosi Elvira
Dobó Márta

Most

12:57

Lemondott a szlovén miniszterelnök

Marijan Šarec szlovén miniszterelnök ma rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.