Ugrás a tartalomra
Pixabay/Marys_fotos/illusztráció

Mire ügyeljünk, ha vaddisznóval találkozunk?

2021.08.03
16:05
2021.08.03
17:08
Forrás
Pannon RTV
Nem emelkedett számottevően a vaddisznók száma a kelebiai erdőben, ennek ellenére előfordulhat, hogy az erdőn kívül is találkozunk velük.

A szárazság miatt ők is a nedves helyeket keresik - mondta Csapó Levente. A Vajdaság Erdei Közvállalat Szabadkai Erdőgazdaságának vezetője hangsúlyozza, ha találkozunk velük, akkor ne ijedjünk meg, és ne is bántsuk őket. Ha viszont gyakran megjelennek ugyanazon a helyen, akkor egy-két dologra jó, ha odafigyelünk.

„Úgy lehet csak, ha elkerítjük az udvart. Az ételt nem szabad kint hagyni, a takarmányt. Különben a vaddisznó fél az embertől, kerüli. Csak végső esetben támad, ha kis kocák vannak vagy hasonló dolog, de különben nem kell félni a vaddisznóktól. Nem hallottam még esetet itt a környéken, hogy megtámadott a vaddisznó valakit.”

vaddisznó
Csapó Levente
Szabadkai Erdőgazdaság
Vajdaság Erdei Közvállalat

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.
10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.