Ugrás a tartalomra

Mit csinál az Oláh Dóri? (videó)

2017-04-29
09:31
Mit csinál az Oláh Dóri? Erre a kérdésre kerestek és kaptak választ azok a magyarkanizsaiak, akik tegnap este ellátogattak az Ifjúsági Otthonba
Mit csinál az Oláh Dóri? Erre a kérdésre kerestek és kaptak választ azok a magyarkanizsaiak, akik tegnap este ellátogattak az Ifjúsági Otthonba. Itt egy hangulatos bemutatkozóesten találkozhattak Oláh Dóri fiatal grafikussal. Oláh Dóri 15 évesen költözött Magyarországra. A középiskola után Egerben elvégezte felsőfokú tanulmányait is. Rengeteg megbízást kap az anyaországban, de nem hagyja cserben szülőföldjét sem. Hol itthon van, hol otthon, de most is talált időt arra, hogy közreműködjön a jubiláló KMV grafikai megtervezésében és elkészítse az idei oromi Malomfesztivál plakátjait, tájékoztató anyagait. Elmondása szerint szabadúszó grafikusként meg lehet élni. Oláh Dóri, grafikus, Magyarkanizsa : „Hogyha én, ilyen idősen, a diploma után, nagyon frissen kikerülve az életbe ezt létre tudom hozni magamnak, akkor én úgy látom, hogy ebben van jövő. Nem kevés munkával, nem kevés beleölt idővel és feláldozott egyéb dolgokkal, de ebből igenis meg lehet élni.”Losonc Csongor amerikai és Berec Sári hollandiai kalandozásai után Oláh Dóri került az Ifjúsági Iroda fókuszába. Az iroda koordinátora úgy véli, elég sok olyan fiatal van a magyarkanizsai községben, akik akár tehetségükkel, akár munkájukkal letettek már valamit az asztalra, és akiket be lehet és be is kell mutatni a szélesebb közösségnek. Kovács Vecei Sára, koordinátor, Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája: „Most harmadiknak azért Dórit választottuk, mert kicsit a KMV aktualitása miatt jutott ő eszembe, hogy most vele beszélgessünk, illetve a Malomfesztiválnak is most jön ki a grafikája, a dizájnja, a plakátjai, és gondoltam, hogy akkor Dórival beszélgessünk most.” Az eseményen a megjelentek megtekinthették az ifjú grafikus munkáiból rögtönzött kiállítást, de bemutatták Rakétaiskola című könyvét is.
Magyarkanizsa
Mit csinál az Oláh Dóri?

Most

12:57

Lemondott a szlovén miniszterelnök

Marijan Šarec szlovén miniszterelnök ma rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.