Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Motoron robogott be a lurkókhoz a húsvéti nyuszi

2021.03.31
16:19
2021.03.31
17:18
Forrás
Pannon RTV
11-ik éve visznek rendszeresen ajándékokat és szerveznek adománygyűjtést a hajdújárási Lurkóház védencei számára a szabadkai szelíd motorosok.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Az Old Bikers Vojvodina motoros klub tagjai ma húsvéti édességcsomagokat adtak át a gyerekeknek és motorjaikra is felültették őket.

Az Old Bikers motorosai szerda délután két óra tájban robogtak be a hajdújárási Lurkóházba, ahova immár hagyományosan húsvéti ajándékokat hoztak a Lurkóház 24 hajdújárási, noszai, királyhalmi és palicsi kis védencének.

A 12 éves noszai Józsa Előd örömmel bontotta ki az édességgel teli ajándékcsomagot. Nagyon örült a motorosok látogatásának. Elmondta, a Lurkóházban már nagyban tanulják a húsvéti locsolóverseket is.

„Zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam, el akart hervadni, szabad-e locsolni?”

Szabó Eszter 12 éves palicsi kislány nagyon várta már, hogy egy igazi motorra is felülhessen, de előtte szemügyre vette, mit is hozott nekik a szelíd motorosok húsvéti nyuszija.

„Csokit, meg ilyen sósat, meg édességeket.”

Kádár Erzsébet, a hajdújárási Lurkóház megbízott vezetője szerint nagyon sokat köszönhetnek az Old Bikers Vojvodina motoros klub tagjainak, akik nemcsak a nagy ünnepek idején hoznak ajándékokat a gyerekeknek.

„Év közben is gyűjtéseket szerveznek, sőt szlovéniai, magyarországi motoros barátaikat is bevonják ezekbe a gyűjtésekbe.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A szelíd motorosok világszerte szívügyüknek tekintik a rászoruló gyerekek megsegítését.

Kikity Attila, alelnök, Old Bikers Vojvodina MK: „Nekünk ez egy óriási öröm, hogy tehetünk valamit a közösségünkért, és főleg azokért a gyerekekért, akinek szükségeltetik az, hogy egy kis mosoly is legyen az arcán.

A lurkóházak nehéz családi helyzetben élő gyermekek számára nyújtanak befogadást a szeretet légkörében. Vajdaságban a hajdújárási mellett Dreán és Óbecsén működik ilyen intézmény.

nyuszi
csomag
ajándék
Hajdújárás
Lurkóház
motoros
Old Bikers Vojvodina

Most

19:28

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.