Ugrás a tartalomra
Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház
Pannon RTV

Motoros Mikulás járt a hajdújárási Lurkóházban

2017-12-06
18:16
2017-12-06
20:18
Forrás
Pannon RTV
Motoros Mikulás érkezett a hajdújárási Lurkóházba a Vojvodina Old Bikers motoros klub jóvoltából. A társaság immár hetedik éve ajándékozza meg a Lurkóház lakóit. Idén 22 gyermeket örvendeztettek meg.

A jó gyermekek ajándékot, a csintalanabbak virgácsot kapnak a Mikulástól. Azonban a motoros Mikulásnak nem volt listája, így egy Mindentudó Mikulássapkával ellenőrizte le, ki mennyire volt jó az idén. A sapka énekel és táncol, ha jó gyerekek vannak a közelében.

Természetesen a Lurkóház lurkói egytől egyig jók voltak, a Mikulás nagy örömére. Sőt színjátékkal és szavalatokkal várták a nagyszakállút.

Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház

A gyerekek a hét öt napján reggel 8-tól 17 óráig tanulnak, játszanak a Lurkóházban a nevelőkkel. Minden nap jó hangulatban telik, ilyenkor pedig különösen. Mindannyian örültek az ajándékoknak. Dimović Siniša: „Nagyon szeretem az ajándékokat. Még nem néztem meg, hogy mit kaptam.”

Az öreg motorosok már évek óta visszatérő jótékonykodói a Lurkóháznak. Évente kétszer, húsvétkor és karácsonykor látogatnak el a gyerekekhez. Temesvári Zénó: „Van az a nagy motor, amire mindig felülhetünk, a Mikulás meg hoz ajándékot.”

Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház

A motorosok nemcsak ünnepekkor jótékonykodnak, de ilyenkor különösen figyelnek a gyerekekre. Kikity Attila, alapítótag, Vojvodina Old Bikers, Szabadka: „Tényleg a szívünkbe tudtak hatni ezzel a kis előadásukkal, és ez valamiféleképpen útmutató a jövőbe is, hogy továbbra is folytassuk, mint ahogy eddigi hét évben itt voltunk mindig, húsvétra is, Mikulásra is és más alkalomra is. Továbbra is ki fogunk tartani és támogatjuk e módon ezeket a gyerekeket és azokat a nevelőket, akik segédkeznek itt, hogy a Lurkóház egyáltalán működni tudjon.”

Összesen 22 csomaggal érkezett a motoros klub, amelyek édességeket tartalmaztak, de plüss játékok is helyet kaptak mellettük. Ficsor Gyula, elnök, Vojvodina Old Bikers, Szabadka: „Mi úgy gondoltuk, hogy elég idősek vagyunk ahhoz, hogy jótékonykodjunk, és jól esik, ha tudunk adni. Ezek a gyerekek visszaadják a szeretetet.”

A motoros klub és a motoros Mikulás legközelebb, a tervek szerint a Szabadkai Közkórház gyermekosztályára látogat el és örvendezteti meg az ott lévő gyermekeket.

Hajdújárás
Lurkóház
Motoros Mikulások

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.