Ugrás a tartalomra
Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház
Pannon RTV

Motoros Mikulás járt a hajdújárási Lurkóházban

2017-12-06
18:16
2017-12-06
20:18
Forrás
Pannon RTV
Motoros Mikulás érkezett a hajdújárási Lurkóházba a Vojvodina Old Bikers motoros klub jóvoltából. A társaság immár hetedik éve ajándékozza meg a Lurkóház lakóit. Idén 22 gyermeket örvendeztettek meg.

A jó gyermekek ajándékot, a csintalanabbak virgácsot kapnak a Mikulástól. Azonban a motoros Mikulásnak nem volt listája, így egy Mindentudó Mikulássapkával ellenőrizte le, ki mennyire volt jó az idén. A sapka énekel és táncol, ha jó gyerekek vannak a közelében.

Természetesen a Lurkóház lurkói egytől egyig jók voltak, a Mikulás nagy örömére. Sőt színjátékkal és szavalatokkal várták a nagyszakállút.

Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház

A gyerekek a hét öt napján reggel 8-tól 17 óráig tanulnak, játszanak a Lurkóházban a nevelőkkel. Minden nap jó hangulatban telik, ilyenkor pedig különösen. Mindannyian örültek az ajándékoknak. Dimović Siniša: „Nagyon szeretem az ajándékokat. Még nem néztem meg, hogy mit kaptam.”

Az öreg motorosok már évek óta visszatérő jótékonykodói a Lurkóháznak. Évente kétszer, húsvétkor és karácsonykor látogatnak el a gyerekekhez. Temesvári Zénó: „Van az a nagy motor, amire mindig felülhetünk, a Mikulás meg hoz ajándékot.”

Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház

A motorosok nemcsak ünnepekkor jótékonykodnak, de ilyenkor különösen figyelnek a gyerekekre. Kikity Attila, alapítótag, Vojvodina Old Bikers, Szabadka: „Tényleg a szívünkbe tudtak hatni ezzel a kis előadásukkal, és ez valamiféleképpen útmutató a jövőbe is, hogy továbbra is folytassuk, mint ahogy eddigi hét évben itt voltunk mindig, húsvétra is, Mikulásra is és más alkalomra is. Továbbra is ki fogunk tartani és támogatjuk e módon ezeket a gyerekeket és azokat a nevelőket, akik segédkeznek itt, hogy a Lurkóház egyáltalán működni tudjon.”

Összesen 22 csomaggal érkezett a motoros klub, amelyek édességeket tartalmaztak, de plüss játékok is helyet kaptak mellettük. Ficsor Gyula, elnök, Vojvodina Old Bikers, Szabadka: „Mi úgy gondoltuk, hogy elég idősek vagyunk ahhoz, hogy jótékonykodjunk, és jól esik, ha tudunk adni. Ezek a gyerekek visszaadják a szeretetet.”

A motoros klub és a motoros Mikulás legközelebb, a tervek szerint a Szabadkai Közkórház gyermekosztályára látogat el és örvendezteti meg az ott lévő gyermekeket.

Hajdújárás
Lurkóház
Motoros Mikulások

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű