Ugrás a tartalomra
Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház
Pannon RTV

Motoros Mikulás járt a hajdújárási Lurkóházban

2017-12-06
18:16
2017-12-06
20:18
Forrás
Pannon RTV
Motoros Mikulás érkezett a hajdújárási Lurkóházba a Vojvodina Old Bikers motoros klub jóvoltából. A társaság immár hetedik éve ajándékozza meg a Lurkóház lakóit. Idén 22 gyermeket örvendeztettek meg.

A jó gyermekek ajándékot, a csintalanabbak virgácsot kapnak a Mikulástól. Azonban a motoros Mikulásnak nem volt listája, így egy Mindentudó Mikulássapkával ellenőrizte le, ki mennyire volt jó az idén. A sapka énekel és táncol, ha jó gyerekek vannak a közelében.

Természetesen a Lurkóház lurkói egytől egyig jók voltak, a Mikulás nagy örömére. Sőt színjátékkal és szavalatokkal várták a nagyszakállút.

Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház

A gyerekek a hét öt napján reggel 8-tól 17 óráig tanulnak, játszanak a Lurkóházban a nevelőkkel. Minden nap jó hangulatban telik, ilyenkor pedig különösen. Mindannyian örültek az ajándékoknak. Dimović Siniša: „Nagyon szeretem az ajándékokat. Még nem néztem meg, hogy mit kaptam.”

Az öreg motorosok már évek óta visszatérő jótékonykodói a Lurkóháznak. Évente kétszer, húsvétkor és karácsonykor látogatnak el a gyerekekhez. Temesvári Zénó: „Van az a nagy motor, amire mindig felülhetünk, a Mikulás meg hoz ajándékot.”

Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház

A motorosok nemcsak ünnepekkor jótékonykodnak, de ilyenkor különösen figyelnek a gyerekekre. Kikity Attila, alapítótag, Vojvodina Old Bikers, Szabadka: „Tényleg a szívünkbe tudtak hatni ezzel a kis előadásukkal, és ez valamiféleképpen útmutató a jövőbe is, hogy továbbra is folytassuk, mint ahogy eddigi hét évben itt voltunk mindig, húsvétra is, Mikulásra is és más alkalomra is. Továbbra is ki fogunk tartani és támogatjuk e módon ezeket a gyerekeket és azokat a nevelőket, akik segédkeznek itt, hogy a Lurkóház egyáltalán működni tudjon.”

Összesen 22 csomaggal érkezett a motoros klub, amelyek édességeket tartalmaztak, de plüss játékok is helyet kaptak mellettük. Ficsor Gyula, elnök, Vojvodina Old Bikers, Szabadka: „Mi úgy gondoltuk, hogy elég idősek vagyunk ahhoz, hogy jótékonykodjunk, és jól esik, ha tudunk adni. Ezek a gyerekek visszaadják a szeretetet.”

A motoros klub és a motoros Mikulás legközelebb, a tervek szerint a Szabadkai Közkórház gyermekosztályára látogat el és örvendezteti meg az ott lévő gyermekeket.

Hajdújárás
Lurkóház
Motoros Mikulások

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:34, Frissítve: 07:50

Újraindult a magyar nyelvű oktatás Feketetón

Az MNT közösségünk életében címmel tartottak lakossági találkozót Feketetón a Magyar Összefogás lista jelöltjei. A Jovan Popović Általános Iskola feketetói kihelyezett tagozatáról is szó volt.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.