Ugrás a tartalomra
Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház
Pannon RTV

Motoros Mikulás járt a hajdújárási Lurkóházban

2017-12-06
18:16
2017-12-06
20:18
Forrás
Pannon RTV
Motoros Mikulás érkezett a hajdújárási Lurkóházba a Vojvodina Old Bikers motoros klub jóvoltából. A társaság immár hetedik éve ajándékozza meg a Lurkóház lakóit. Idén 22 gyermeket örvendeztettek meg.

A jó gyermekek ajándékot, a csintalanabbak virgácsot kapnak a Mikulástól. Azonban a motoros Mikulásnak nem volt listája, így egy Mindentudó Mikulássapkával ellenőrizte le, ki mennyire volt jó az idén. A sapka énekel és táncol, ha jó gyerekek vannak a közelében.

Természetesen a Lurkóház lurkói egytől egyig jók voltak, a Mikulás nagy örömére. Sőt színjátékkal és szavalatokkal várták a nagyszakállút.

Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház

A gyerekek a hét öt napján reggel 8-tól 17 óráig tanulnak, játszanak a Lurkóházban a nevelőkkel. Minden nap jó hangulatban telik, ilyenkor pedig különösen. Mindannyian örültek az ajándékoknak. Dimović Siniša: „Nagyon szeretem az ajándékokat. Még nem néztem meg, hogy mit kaptam.”

Az öreg motorosok már évek óta visszatérő jótékonykodói a Lurkóháznak. Évente kétszer, húsvétkor és karácsonykor látogatnak el a gyerekekhez. Temesvári Zénó: „Van az a nagy motor, amire mindig felülhetünk, a Mikulás meg hoz ajándékot.”

Motoros Mikulás, Hajdújárás, Lurkóház

A motorosok nemcsak ünnepekkor jótékonykodnak, de ilyenkor különösen figyelnek a gyerekekre. Kikity Attila, alapítótag, Vojvodina Old Bikers, Szabadka: „Tényleg a szívünkbe tudtak hatni ezzel a kis előadásukkal, és ez valamiféleképpen útmutató a jövőbe is, hogy továbbra is folytassuk, mint ahogy eddigi hét évben itt voltunk mindig, húsvétra is, Mikulásra is és más alkalomra is. Továbbra is ki fogunk tartani és támogatjuk e módon ezeket a gyerekeket és azokat a nevelőket, akik segédkeznek itt, hogy a Lurkóház egyáltalán működni tudjon.”

Összesen 22 csomaggal érkezett a motoros klub, amelyek édességeket tartalmaztak, de plüss játékok is helyet kaptak mellettük. Ficsor Gyula, elnök, Vojvodina Old Bikers, Szabadka: „Mi úgy gondoltuk, hogy elég idősek vagyunk ahhoz, hogy jótékonykodjunk, és jól esik, ha tudunk adni. Ezek a gyerekek visszaadják a szeretetet.”

A motoros klub és a motoros Mikulás legközelebb, a tervek szerint a Szabadkai Közkórház gyermekosztályára látogat el és örvendezteti meg az ott lévő gyermekeket.

Hajdújárás
Lurkóház
Motoros Mikulások

Most

19:04, Frissítve: 19:10

Kiosztják a Berlinale elismeréseit

Ma osztják ki a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale elismeréseit. A fődíjért, az Aranymedvéért 19 mű verseng. A filmes rendezvényen 11 nap alatt összesen 949 vetítést tartottak.
17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű

Esik a hó

Vasárnaptól farkasordító hideg lesz

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a tél leghidegebb napjaira számíthatunk. Vajdaságban várható majd a leghidegebb. A kemény fagy egészen márciusig kitart.