Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Motoros találkozó helyett múzeum

2020-08-03
21:12
2020-08-03
21:59
Forrás
Pannon RTV
Pancsova nyári rendezvényei idén rendre elmaradtak a járványhelyzet miatt.

A rendezvények egyike lett volna a júliusra tervezett motoros találkozó, amelyet a Coyote Motoros Klub 1998-tól szervez folyamatosan. Ennek ellenére a pancsovai Dragan Markušev, a Markušev motorkerékpár-múzeum tulajdonosa szívesen fogadja a látogatókat.

A hónapokig tartó járványhelyzet idén távol tartja a motorosokat Pancsovától – nyilatkozta Aleksandar Božićković, a pancsovai Coyote Motoros Klub oszlopos tagja. Elmondta, néhány dolgot mégis sikerült megszervezniük. „Megtartunk néhány összejövetelt, alkalmakat, megteszünk néhány rövidebb utazást, tehát vigyázunk magunkra, betartjuk az előírt rendeleteket a koronavírus miatt, de persze csökkentettük a rendezvényeink számát. Ez azt jelenti, hogy kisebb csoportokban működünk, olyan nagy események nélkül, mint amilyenek régebben voltak. Amikor útnak indulunk, mindig többen vagyunk, vagy bevárnak a barátaink, ezért most ezt is kerüljük, és arra törekszünk, hogy biztonságos távolságban maradjunk egymástól.”

A helyi kétkerekű motorcsodák szerelmesei jó kapcsolatot ápolnak egymással. Dragan Markušev gyűjteményében régi motorkerékpárok találhatók. Kisebb csoportokban látogatókat is fogad. A múzeumában található motorokat rendszeresen elkérik filmforgatásokra is. „Használható állapotban van nagyjából a motorok egynegyed része. Egyszer egy filmhez harmincnyolc motorkerékpárt kellett biztosítanom. Nem is tudom, hogy sikerült, de harmincnyolc üzembiztos motorkerékpárral eleget tettem a kérésnek.”

A pancsovai motoros találkozó a régió legnagyobb ilyen jellegű összejövetele. Több mint száz hazai és külföldi motoros vett részt a környező országokból, de Európa távolabbi régióiból is. A szervezők bíznak benne, hogy a kétkerekű gépcsodák rajongói jövőre ismét benépesíthetik majd a várost.

motor
múzeum
motorosok
Coyote Motoros Klub

Most

Népszerű