Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Motorosok vitték a Mikulást a hajdújárási Lurkóházba

2018.12.06
18:05
2018.12.06
19:59
Forrás
Pannon RTV
A nagyszakállú pedig azt nyilatkozta: „igen, a Lurkóházban a gyerekek mindig jók, mert ez egy olyan intézmény, ahol a gyerekekről gondot viselnek, és úgy nevelik őket, hogy jó gyerekek legyenek!”
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A hajdújárási Lurkóházba immáron 8 éve látogatnak el az Old Bikers Vojvodina tagjai Mikulás napján, sőt húsvétkor is. Csütörtökön házi mikulásünnepség keretében adták át az otthon gyermekeinek azt a rengeteg édességet, játékot és ruhát is, amelyeket idén gyűjtöttek össze az egyesület tagjai.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Műsorral várták a gyerekek az egyesület bőrmellényes Télapóját, akinek volt a zsákjában minden jó. Jenei Dávid, Nosza: „Minden évben nagyon sok csokoládét hoznak, abban a csomagban minden van!”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Zlatko Dimović, Hajdújárás:
„- Hozott nekünk ajándékokat, és az ajándékba volt benne csoki, cukorkák, meg ilyen játékfélék!
- És ti mivel vártátok a Mikulást?
- Dalokkal, versekkel, ilyen előadásokkal.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A gyermekek mellett a Lurkóház dolgozói is nagy örömmel várják és fogadják ezen a napon a motoros Mikulást és társait. Kovács Sebestyén Gyöngyi, házfelelős, Lurkóház, Hajdújárás: „Az elmúlt 1 hónap alatt a mindennapi házi feladatok és kötelesség mellett szakítunk arra egy kis időt, hogy úgy fogadjuk a motorosokat, ahogy ők is érkeznek hozzánk már 8 éve.”

Az Old Bikers Vojvodina motorosai soha nem jönnek üres kézzel, hiszen nemcsak itt Vajdaságban, hanem Magyarországon is adományokat gyűjtenek az intézmény számára. A száguldás szeretete mellett az adakozás is a vérükben van. Ficsor Gyula, elnök, Old Bikers Vojvodina Motoros Klub: „A motorosok ilyen jó szívű, adakozó emberek - ahogy én ismerem őket. Főleg az idősebbek. Egy közös gyűlésen mindjárt úgy jött, hogy szeretnénk valahol adakozni is.”

Az ünnepséget követően az intézményben megvendégelték a motoros Mikulást és a barátait a helyben készült finomságokkal és forró teával.

Old Bikers Vojvodina
motorosok
Mikulás
Hajdújárás
Lurkóház

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.