Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A motorozás életérzés két keréken

2022.08.13
10:16
2022.08.13
16:23
Forrás
Pannon RTV
Motorok hada, bőrdzsekik és rockzene - ezek egy jó motoros találkozó kihagyhatatlan elemei. Ez jellemzi a második alkalommal megszervezett moholi motoros találkozót is, amely már most igen nagy népszerűségnek örvend.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kistestű, nagytestű, túra- és sportmotorkerékpárok hada lepte el Mohol nyári színpadát pénteken. Számtalan klubból képviseltették magukat a résztvevők, de sok külföldi motoros is érkezett, illetve olyanok, akik már évek óta külföldön tartózkodnak.

Capár Szabolcs, Ausztria:
„- Vele jöttem, ezzel a Triumphfal. Leutaztunk szép 600 kilométert, de megérte, mert szerintem ez csak jobb lesz.
- És mi a motoros találkozó kihagyhatatlan része?
- Nekem, személy szerint Mohol, mert itt nálunk sosem volt. Meg az, hogy olyan emberekkel találkozom, akiket nagyon régóta nem láttam. Társaság, nagyon sok story. Az a megszokott, hogy mindig a motorokról beszélünk.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A találkozó kihagyhatatlan része a jó zene és az esti koncertek. Az első napot a négytagú törökkanizsai BB bend nyitotta meg. A blues és blues-rock stílust képviselő zenekar számos alkalommal fellép ilyen típusú rendezvényeken, amelyek hangulata és légköre sokban különbözik.

Pataki Arnold, dobos, BB bend: „Nagyon jó szokott lenni, mivel másabb mint egy klubzenélés. Ez nyitottabb, szabadabb, nagyobb a színpad, hangosabban tudnak a gitárosok játszani. Ezt mindenki élvezi szerintem.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A helyi szervező klub tagjai igen jó házigazdáknak bizonyultak. Ahogyan a moholi motoros találkozó, ők is két éve működnek 19 taggal. Céljuk a családi hangulat és a barátkozás.

Slobodan Boba Kovačev, elnök, motoros klub Moto Familija, Mohol: „Ez a második alkalom, hogy megszerveztük. A cél minden évben, hogy egyre nagyobb tömeget vonzzunk, és hogy élvezzük ezt az egészet. Az emberek különböző országokból érkeznek, és az országunk minden pontjáról, így nagy számban reménykedünk. Tavaly 500 motor volt, így idén egy picit több motort várunk, mivel szerények vagyunk, elégedettek leszünk mindenféleképpen.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kétnapos rendezvény szombati napján különböző motoros játékokkal, versenyekkel és koncertekkel készültek a szervezők.

Mohol
motoros
motoros találkozó

Most

13:45, Frissítve: 13:53

A jelnyelv nemzetközi napja

A siketek és nagyothallók nemzetközi hetét és a jelnyelv nemzetközi napját ünnepelték a Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesületében Szabadkán.
13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.