Ugrás a tartalomra
Pixabay/alohafamily1

A műanyaghulladék a Fekete-tenger élővilágára is veszélyt jelenthet

2021.04.09
14:46
2021.04.09
14:51
Forrás
elobolygonk.hu
Az oroszországi Greenpeace a műanyagszemét veszélyeit hangsúlyozó közleményt adott ki, miután döglött kacsák és sirályok százait találták a Fekete-tenger partján, Szocsi térségében, de szárazföldre mosta a víz elhullott delfinek tetemét is.

Az orosz környezetvédelmi hatóság, a Roszprirodnadzor szerint a tömeges elhullás paraziták okozta betegségek következménye, és „nincs ökológiai veszély”. A zöldszervezet azonban felhívta a figyelmet, hogy az elhullott állatok emésztőrendszerében mikroműanyagot mutattak ki, a Greenpeace szerint jelenleg a műanyagszemét a fő szennyező anyag a Fekete-tengerben. A szervezet emlékeztetett, hogy egy tavaly október végén, a Fekete-tenger partján végzett szemétszedés alkalmával 94 százalékban műanyaghulladékot gyűjtöttek be.

Fekete-tenger
hulladek
környezetszennyezés

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.