Ugrás a tartalomra
Pixabay

Műanyagmentes július

2020-07-02
15:30
Forrás
turistamagazin.hu
Elkezdődött tegnap a műanyagmentes július, a kihíváshoz azonban sosem késő csatlakozni.

A megmozdulás célja, hogy legalább egy hónapon keresztül mellőzzük az életünkből az egyszer használatos műanyagokat, amelyek napjaink egyik legnagyobb globális környezetvédelmi problémáját jelentik.

A kezdeményezés civil mozgalomként indult Ausztráliából 2011-ben. Mára globális kihívássá nőtte ki magát. 2018-ban 170 országból 120 millió ember csatlakozott a műanyagmentes júliushoz, 2019-ben a hivatalosan regisztrált résztvevők száma majdnem a duplájára nőtt, de valószínűleg ennél még sokkal többen kezdtek el odafigyelni a problémára.

A kihívás a hónap első napjától egészen az utolsó napjáig tart. Azonban nem csak júliusban fontos kerülni az egyszer használatos műanyagokat. Azzal is sokat segíthetünk a környezetünkön, ha az italunkba nem kérünk szívószálat, kerüljük az agyoncsomagolt termékeket vagy a vásárlásnál nem fogadjuk el műanyag zacskót, hanem viszünk magunkkal vászontáskát.

műanyagmentes július
környezetvédelem
világ

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.