Ugrás a tartalomra
Pixabay/tome213/illusztráció

Mujo már 83 éve a Belgrádi Állatkert lakója

2020-08-09
15:07
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó, 021.rs
83 éve érkezett meg a Belgrádi Állatkertbe Mujo, a világ legöregebb aligátora.

A nemzetközi statisztikai adatok is megerősítették, hogy Mujo az ellenőrzött körülmények között élő mississippi aligátorok vagy más néven csukaorrú aligátorok között abszolút világrekorder az élettartamát illetően – jelentette be Facebook oldalán a fővárosi állatkert. Az akkori sajtó információi szerint Mujo kétéves volt, amikor megérkezett Belgrádba. Más szakértők szerint azonban ez nem biztos. Szerintük 1937 augusztusában tízéves is lehetett az aligátor. A második világháború idején az állatkert szinte teljesen megsemmisült, majdnem minden állat elpusztult, Mujo azonban ezt is túlélte. 2012-ben ugyan amputálni kellett a jobb első lábát, gondozói szerint Mujo most is életerős és jó étvágya van. 

Belgrád
belgrádi állatkert
aligátor

Most

16:58, Frissítve: 20:58

Nem járunk még közel a sikeres védőoltáshoz

A kétmilliót is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma, mielőtt széles körben alkalmazzák a sikeres védőoltást, közölte az Egészségügyi Világszervezet veszélyhelyzeti igazgatója.
16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.