Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Műveltségi vetélkedőre invitál a szabadkai VM4K

2019.09.02
21:05
2020.02.10
19:06
Forrás
Pannon RTV
A Belső Kör elnevezésű társasjáték célja a közösség összekovácsolása és a hagyományteremtés a vajdasági emberek körében.

A játék nem igényel előzetes felkészülést, csak jókedvet és játékszellemet. Az érdeklődőket egy regisztrációt követően minden hétfőn 18 órától várják Szabadkán, a VM4K székhelyén.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Rózsa Zsombor, a társasjáték megalkotója elmondta, világszerte hagyománya van a közösségi társasjátékoknak, vetélkedőknek. Szeretné, ha ez a hagyomány hazánkban is megragadna, és természetes lenne az, hogy a fiatalok esténként összejönnek játszani vagy vetélkedni.

Rózsa Zsombor, a játék alkotója: „A Belső Kör egy műveltségi vetélkedő, amely valami módon az életet hivatott szimulálni, ugyanis a játék célja, hogy el kell jutni a belső körig. Ez egy szakmai példa is lehetne, hogy miként tudunk előre jutni. Ebben a játékban egyértelműen a tudás, ami előre visz minket, de kicsit ki vagyunk szolgáltatva a pénznek és az ellenfeleinknek is, akik meghatározhatják a sorsunkat a játékban.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Boros Gyevi Csongor, állítása szerint, a társadalmi témákban, illetve az irodalomban otthonosabban mozog, mint például a természettudományban. Ha pozitív tapasztalatokkal tér haza, biztosan jön legközelebb is - mondta.

Boros Gyevi Csongor, résztvevő: „Spontán jött az ötlet, hogy eljövök. Valójában egy műveltségi vetélkedőnek gondolom, egy kis agytorna, ami jót tesz.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A játékban bárki részt vehet, aki elmúlt 20 éves, a jelentkezés viszont előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők minden hétfőn 18 órától várják a játékosokat. A fiatalabb generációnak is készültek egy társasjátékkal. A keddenként 18 órakor kezdődő társasjáték az After! nevet viseli, amelyre szintén előre kell jelentkezni a VM4K weboldalán.

VM4K
vetélkedő
Rózsa Zsombor
Szabadka

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű