Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Művészek sütnek finomságokat

2020.12.16
14:12
2020.12.16
16:35
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány idején is feltalálják magukat a művészszakma képviselői. Mire véget ér a járvány, új szakmát tanulnak ki.

Mihez tud kezdeni egy színész, amikor zárva vannak a színházak? Mit tudnak csinálni az énekesek a koronavírus-járvány ideje alatt, amikor nincsenek fellépéseik? Fehér Nóra és Bányoczky Nóra például sütnek. Édes és sós süteményeket. Családjuknak, barátaiknak. Kísérleteznek, fejlesztenek, és nem csak azért, hogy elüssék az időt. Komolyan gondolják a süteménykészítést, ugyanis egy cukrásztanfolyamra is beiratkoztak.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

„Akkor lássunk is neki a mai süteményünknek, ami egy macaron lesz.”
Kameránk előtt készült el ez a csöppet sem egyszerű édesség. A macaron hozzávalóit ugyanis nagyon precízen kell kimérni. A tojásfehérjéből, porcukorból, mandulalisztből és cukorszirupból álló masszát szakszerű és pontos mozdulatokkal kell elkeverni.
„Szerintem ez jó, szerintem szépen terül, nézd csak, ha fölveszem olyan, mint egy gumi. Szerintem jó lesz már ennek az állaga.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A két Nóra már régóta süt sós és édes süteményeket egyaránt, most azonban együtt fogtak neki a dolognak. Fehér Nóra, színész-énekes: „Itt, Magyarországon, amikor a második hullám beérkezett, akkor jött el a mi életünkben is, amikor eldöntöttük, hogy de jó lenne, ha már egyikünknek sincs igazából munkája, mind a ketten énekesnőként, színésznőként tevékenykedünk, és a kulturális szféra most munka nélkül maradt már egy jó ideje, és mivel szeretünk sütni, akkor így arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha már külön-külön is szeretünk, akkor gondoltuk, hogy szeretünk együtt is sütni.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Azóta már sokféle süteményt készítettek el együtt, például linzer kekszeket, bejglit, macaront, zserbót, kókuszgolyót, de tortákat is szoktak sütni. A sütést pedig igen komolyan gondolják, és nem tervezik abbahagyni akkor sem, ha újra visszatérhetnek eredeti foglalkozásukhoz. Bányoczky Nóra, színész-énekes: „Elkezdtük a cukrásztanfolyamot. Illetve úgy kezdtük el, hogy beiratkoztunk, és pont ma kaptuk meg az e-mailt, hogy jönnek majd a tankönyvek, úgyhogy nyáron végzett cukrászok leszünk, ha minden jól megy. Úgyhogy akkor majd aztán nyilván még nagyobban tudjuk majd, és most már teljesen szakszerűen gyakorolni ezt a szakmát is.”

A macaron pedig a szárítás és a rövid ideig tartó sütés után készen is lett. A töltelékkel összeragasztva már fogyasztható is ez az édesség, amely nem csak jól néz ki, de kifejezetten finomra is sikerült.

sütés
sütemény
cukrász
színész
énekes
koronavírus
járvány
Fehér Nóra
Bányoczky Nóra

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.