Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szecsődi Bálint

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

2022.08.08
16:51
2022.08.08
16:56
Forrás
Pannon RTV
Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
Pannon RTV/Szecsődi Bálint

A horgászaton kívül elméleti és gyakorlati oktatás is zajlik. Balogh Emilia Moholról érkezett. „Röplabdázunk, focizunk, játszunk egymással, labdázunk, pecázunk meg horgot kötünk, szerdán lesz ilyen tanulni való is. - Hány halat fogtál? Hát van egy húsz.”

Rúzsa Zsuzsanna először még gyerekként vett részt a horgásztáborban, most a két fiát kísérte el. „Én kiskoromban nagyon sokat jártam táborozni, ugye a szüleim is annak idején, mint szervezők részt vettek. Valójában ezt egy hagyományképpen próbáljuk tovább vinni a mostani gyerekeknek, hiszen most már mi felnőttünk. Nekem is vannak gyerekeim, van két kisfiam. Szeretnénk ezt az élményt átadni, amiben nekünk is részünk volt kiskorunkban.”

Pannon RTV/Szecsődi Bálint

Az idei egyhetes horgásztáborban 20 gyerek veszt részt, és minden nap pecaversennyel kezdik a napot.

Bárány Attila, elnök, Mohol Sporthorgász Egyesület: „20 gyerekkel vagyunk itt, akik minden nap 6 fordulós versenyen vesznek részt. Ugye egy hétig tart a tábor, a gyerekek minden reggel versennyel kezdenek, a reggeli után természetesen. A tábor végén van egy horgászvizsga, ahol a gyerekek horgász ismeretből tesznek vizsgát. Tehát a halak fajai, a méretei, vagyis mindenből, ha kimennek horgászni majd szabadon, akkor ők már tudni fogják, hogy mit szabad és mikor szabad.”

Pannon RTV/Szecsődi Bálint

Szenes Balázs Adáról érkezett és legtöbbször kárász és kisponty akadt a horgára. „Fogtam ezen az alkalommal egy nagyobb kárászt, hát egy olyan 30 dkg lehet, meg a versenyen fogtam még böklét és kispontyot. Mást nem nagyon lehet itt fogni, de azért lehet elég szépeket fogni. Éppen most fogtam egy kispontyot.”

A moholi Mol Sporthorgász Egyesület először a 90-es évek végén kezdett horgásztáborokat szervezni. Az elmúlt években többször változtattak helyszínt. Eleinte a Palicsi-tavon szervezték a táborokat, de voltak a Tőzeg-tavon és Bezdánban is.

horgászverseny
Csík-ér
Péterréve

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.