Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagyszabású koncerttel zárul az OPENS 2019 programsorozat

2019-12-14
11:35
2019-12-14
16:06
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban tegnap ünnepélyes keretek között adták át az Európa Ifjúsági Fővárosa címet a franciaországi Amiensnek. A titulust idén Újvidék viselte.

Az OPENS 2019-es eseménysorozatnak köszönhetően közel 300 ezer fiatal, mintegy 1440 programban vehetett részt Szerbia-szerte. Az idei EXIT fesztivál is az OPENS projektjének keretében zajlott. A Szerb Nemzeti Színházban tartott eseményen felszólalt Miloš Vučević, Újvidék polgármestere. Kiemelte, a titulus átadása nem a vég, csupán egy új kezdet. Hozzátette, a fiatalok bebizonyították, hogy Újvidék egy élhető város, egy élhető országban.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Hogy milyen lesz Újvidék, Szerbia és Európa, tőlünk függ. Ha úgy dolgozunk, ahogyan ezek a fiatalok tették, legyenek akár ismertek vagy ismeretlenek, akkor ha egy kicsit is, de előrébb tudjuk mozdítani a dolgokat.”

Jövőre a franciaországi Amiens lesz Európa Ifjúsági Fővárosa. A település polgármestere, Brigitte Fouré a kulcs átvétele után bemutatta városukat, beszámolt egyetemeik tudományos eredményeiről, majd a cím elnyerésével elérni kívánt céljaikat ismertette: „Amiens, Európa 2020-as Ifjúsági Fővárosaként az összetartozást szeretné erősíteni a fiatalok és a polgárok között, egy olyan városban, ahol megélik a művészetet.”

Az OPENS 2019 koncertsorozattal zárul, amelyet a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban tartanak.

Újvidék
OPENS

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.