Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagytakarítás a Napnál

2019-08-04
11:15
2019-08-04
17:36
Forrás
Pannon RTV
A Nagytakarítás a Napnál című mesét mutatták be szombat este a topolyai Művelődési Ház VIII. Bábtáborának záróünnepségén.

A táborban tizennyolc 3,5-8 éves gyermek vett részt, akik egy héten át játékos módon ismerkedhettek a bábozással, színészkedéssel.

A topolyai Tájház udvarán a Nagytakarítás a Napnál című zenés, táncos, verses előadással mutatkoztak be a Bábtábor résztvevői. Pletikoszity Janka, Bajsa: „Egy felhő eltakarta a Napot és mi megkerestük és segítségül hívtuk a többi állatot és a végén megtisztítottuk.”

A gyerekek egész héten készültek az előadásra, de mellette sok más szórakozásra is lehetőségük volt. Nyolc éves korig foglalkoztak a gyerekekkel, a legfiatalabb színjátszó 3,5 éves volt.

A foglalkozásokat Vörös Imelda, a Szabadkai Gyermekszínház színésze vezette. „A cél az volt, hogy a gyerekeket összekovácsoljuk, valamilyen szinten megszerettessük velük a bábjátékot, valamilyen szinten a színjátszást, merthogy ősztől indul a bábcsoport és lássák, hogy ki az aki szeretne továbbra is bábozni.”

A nyolcadik alkalommal megtartott Bábtáborban tizennyolc gyermek vett részt. Crnkovity Edit, vezető, Mosolycsaló Bábszakkör, Művelődési Ház, Topolya: „A táborunk célja nem kimondottan elsősorban a színésznevelés, hanem a gyerekeknek a kikapcsolódása, egy kis mozgáskoordináció, ének meg minden ami szükséges ahhoz, hogy végül is amikor felnőnek egészséges emberré váljanak, mindegy, hogy orvos lesz, tanár vagy tisztviselő lesz, teljesen mindegy, ők a jövő.”

A topolyai Művelődési Ház Bábtáborának megvalósulását a magyar kormány támogatta.

báb
tábor
nagytakarítás
nap
Topolya
bábtábor
gyerekek

Most

16:13, Frissítve: 16:53

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.