Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagytakarítás a Napnál

2019-08-04
11:15
2019-08-04
17:36
Forrás
Pannon RTV
A Nagytakarítás a Napnál című mesét mutatták be szombat este a topolyai Művelődési Ház VIII. Bábtáborának záróünnepségén.

A táborban tizennyolc 3,5-8 éves gyermek vett részt, akik egy héten át játékos módon ismerkedhettek a bábozással, színészkedéssel.

A topolyai Tájház udvarán a Nagytakarítás a Napnál című zenés, táncos, verses előadással mutatkoztak be a Bábtábor résztvevői. Pletikoszity Janka, Bajsa: „Egy felhő eltakarta a Napot és mi megkerestük és segítségül hívtuk a többi állatot és a végén megtisztítottuk.”

A gyerekek egész héten készültek az előadásra, de mellette sok más szórakozásra is lehetőségük volt. Nyolc éves korig foglalkoztak a gyerekekkel, a legfiatalabb színjátszó 3,5 éves volt.

A foglalkozásokat Vörös Imelda, a Szabadkai Gyermekszínház színésze vezette. „A cél az volt, hogy a gyerekeket összekovácsoljuk, valamilyen szinten megszerettessük velük a bábjátékot, valamilyen szinten a színjátszást, merthogy ősztől indul a bábcsoport és lássák, hogy ki az aki szeretne továbbra is bábozni.”

A nyolcadik alkalommal megtartott Bábtáborban tizennyolc gyermek vett részt. Crnkovity Edit, vezető, Mosolycsaló Bábszakkör, Művelődési Ház, Topolya: „A táborunk célja nem kimondottan elsősorban a színésznevelés, hanem a gyerekeknek a kikapcsolódása, egy kis mozgáskoordináció, ének meg minden ami szükséges ahhoz, hogy végül is amikor felnőnek egészséges emberré váljanak, mindegy, hogy orvos lesz, tanár vagy tisztviselő lesz, teljesen mindegy, ők a jövő.”

A topolyai Művelődési Ház Bábtáborának megvalósulását a magyar kormány támogatta.

báb
tábor
nagytakarítás
nap
Topolya
bábtábor
gyerekek

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.