Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagytakarítás a Napnál

2019-08-04
11:15
2019-08-04
17:36
Forrás
Pannon RTV
A Nagytakarítás a Napnál című mesét mutatták be szombat este a topolyai Művelődési Ház VIII. Bábtáborának záróünnepségén.

A táborban tizennyolc 3,5-8 éves gyermek vett részt, akik egy héten át játékos módon ismerkedhettek a bábozással, színészkedéssel.

A topolyai Tájház udvarán a Nagytakarítás a Napnál című zenés, táncos, verses előadással mutatkoztak be a Bábtábor résztvevői. Pletikoszity Janka, Bajsa: „Egy felhő eltakarta a Napot és mi megkerestük és segítségül hívtuk a többi állatot és a végén megtisztítottuk.”

A gyerekek egész héten készültek az előadásra, de mellette sok más szórakozásra is lehetőségük volt. Nyolc éves korig foglalkoztak a gyerekekkel, a legfiatalabb színjátszó 3,5 éves volt.

A foglalkozásokat Vörös Imelda, a Szabadkai Gyermekszínház színésze vezette. „A cél az volt, hogy a gyerekeket összekovácsoljuk, valamilyen szinten megszerettessük velük a bábjátékot, valamilyen szinten a színjátszást, merthogy ősztől indul a bábcsoport és lássák, hogy ki az aki szeretne továbbra is bábozni.”

A nyolcadik alkalommal megtartott Bábtáborban tizennyolc gyermek vett részt. Crnkovity Edit, vezető, Mosolycsaló Bábszakkör, Művelődési Ház, Topolya: „A táborunk célja nem kimondottan elsősorban a színésznevelés, hanem a gyerekeknek a kikapcsolódása, egy kis mozgáskoordináció, ének meg minden ami szükséges ahhoz, hogy végül is amikor felnőnek egészséges emberré váljanak, mindegy, hogy orvos lesz, tanár vagy tisztviselő lesz, teljesen mindegy, ők a jövő.”

A topolyai Művelődési Ház Bábtáborának megvalósulását a magyar kormány támogatta.

báb
tábor
nagytakarítás
nap
Topolya
bábtábor
gyerekek

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.