Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Napos idő várható az előttünk álló napokban

2020-11-29
12:24
2020-11-29
16:20
Forrás
Pannon RTV
Hétfőn kezdetben még többfelé lesz felhős, párás, ködös az idő, de délután már sokfelé kisüt a nap.

A szerbiai Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 fok körül alakul, az esti órákban viszont -2 fokra hűl a levegő.

Kedden többfelé lehet borongósabb az idő, viszont jelentős csapadék nem várható. Vasárnap délelőtt enyhén borús, napos idő volt, többen kimozdultak otthonról.

Fabó Ildikó: "Én úgy hallottam, hogy a hét közepétől jósoltak valami havat, ami azt illeti, mi futók nagyon szeretünk hóban futni."

Kenderesi Vilmos: "Szerintem nem biztos, hogy fehér karácsonyunk lesz, bár szebb lenne, ha fehér lenne, Magyarországon már tegnap havazott."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Kovács Géza klímakutató szerint szerdán és kedden megközelít bennünket egy hétfőn kialakuló mediterrán ciklon, amely döntő hatással lesz Szerbia időjárására. A jelenlegi számítások szerint a ciklon helyzetétől függően eleinte a hideg levegő lesz túlsúlyban - hangsúlyozta.

"A legtöbb napsütés jövő héten hétfőre tehető, akkor a hőmérsékletben nagyon picit emelkedik a hőmérséklet, illetve a napsütés hatására, ugyanakkor a hőmérséklet, ami a minimális értékekre visszaesik kicsit fagypont körül, illetve picit alá. Kedden is marad a változóan felhős, lehet azt mondani, hogy néha napos időjárás."

Hozzátette, szerdán még havazásra is van esély, csütörtökön azonban a délkelet-kelet felől érkező enyhe levegő következtében eső jöhet, illetve a hőmérséklet is emelkedni fog.

időjárás
napos
hideg
Kovács Géza

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.