Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

2023.06.01
08:49
Forrás
Pannon RTV
Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Helyenként jégeső, erős, akár viharos szél, valamint rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék várható. A legintenzívebb záporok zónájában 20-tól 50 mm csapadék is eshet négyzetméterenként. A narancssárga riasztás, amely veszélyes időt jelez, ma Bácskában, Bánátban, Szerémségben, Belgrádban továbbá Szerbia nyugati és délnyugati részében és Šumadijában van érvényben. A záporok, zivatarok a nap második felében várhatók, egyes helyeken rövid ideig tartó köd is kialakulhat, és jégeső is eshet. A legmagasabb nappali hőmérséklet ma 22 és 27 fok között alakul.

időjárás
vihar

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.