Ugrás a tartalomra

Ne simogassák az őzgidákat!

2017-04-26
10:22
Kezdődik az őzek ellése, ha gidára lelnek, ne simogassák
Kezdődik az őzek ellése, ha gidára lelnek, ne simogassák. A szakemberek szerint fontos tudni, hogy nem minden magányos, anyja nélkül megtalált gida igényel emberi segítséget, sőt kifejezetten árthatunk is, ha megmentjük. A fűben lapuló apróságok csak látszólag védtelenek és elárvultak. Az Országos Magyar Vadászkamara közleménye szerint, az őzgidát a suta akkor hagyja egyedül – fekteti el –, ha veszélyt érez vagy táplálkozik. A gida ilyenkor ösztönösen meglapul, próbál beleolvadni környezetébe. Mivel nem menekül, sokan gondolhatják, hogy az állat beteg, vagy csak a házi kedvenceknél megszokott módon megsimogatják. Ilyenkor azonban a gidán és környezetén rajta marad az ember szaga, ezért az anyja már nem fogja elfogadni, szoptatni. Ne érjünk hozzá, és lehetőleg ne is közelítsük meg, mert ezzel akár lassú éhhalálra ítéljük. Ha olyan helyen találunk gidát, ahol úgy érezzük, hogy veszélyben van, akkor értesítsük a területileg illetékes vadásztársaságot. (24.hu, kép: Pixabay)
őz
gida
simogatás

Most

16:49, Frissítve: 19:37

Sikeres a Mentorprogram Vajdaságban

A Mentorprogram hozadékairól Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár beszélt a Közügyeknek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.