Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Negyedszer is hazatért Magyarországra Eleven, a jeladós szalakóta Dél-Afrikából

2020.05.18
18:13
Forrás
rollerproject.eu
A rekorder madár ismét sikeresen tette meg a három kontinenst érintő tavaszi vándorútját.

Nemcsak az elektromos áramütés jelentette veszélyt kerülte el, de áthaladt a madárvadászat szempontjából különösen veszélyes Mediterráneumon is.

Eleven 2016-ban kapott jeladót, amely segítségével adatokkal látja el a faj védelmével és vonulásával foglalkozó szakembereket. A madár tavaly szeptemberben indult útnak és egyszer sem tért le a megszokott vonulási útvonaláról.

Hazaútját március 15-én kezdte meg és ma, május 18-án érte el Apajrát.

Eleven
szalakóta
madár

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.