Ugrás a tartalomra

Negyven új kerékpárral gazdagodott a szabadkai Su Bike

2020.05.27
17:26
Forrás
subotica.com
A kerékpárkölcsönző a koronavírus megfékezése érdekében bevezetett rendkívüli intézkedések miatt idén később kezdte meg a szezont. Az biciklizni vágyók május 22-től vehetik igénybe a szolgáltatást.

A kerékpárkölcsönző a már meglévő 30 kétkerekű mellett 20 új női és 20 új férfi biciklivel nyitotta meg az idényt.

Szabadkán 2012 óta működik a szolgáltatás, összesen 800 ügyfelük van, a tavalyi évben 60 új felhasználót regisztráltak.

Összesen 5 kerékpárkölcsönzőt állítottak fel, ebből 4-et a város területén, 1-et pedig Palicson.

A felhasználóknak első lépésként ki kell váltaniuk egy elektromos kártyát, amely 500 dinárba kerül. Ez gyakorlatilag elektromos pénztárcaként is szolgál, hiszen a bérléshez erre kell rátölteniük a kerékpározóknak egy meghatározott összeget. A bérlés ára nem változott az előző évhez képest. A kölcsonkerékpár használata 1 órára 20 dinárba, egész napra pedig 100 dinárba kerül.

Su Bike
kerékpárkölcsönző
Szabadka

Most

14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.