Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nem csak egy tánc volt

2022.02.07
10:17
2022.02.07
17:35
Forrás
Pannon RTV
Minden a táncról szólt vasárnap délután Magyarkanizsán, ugyanis 36. alkalommal szervezték meg a tánciskolások vizsgabálját a helyi birkózóakadémián.

Az este első felében a megtanult táncok bemutatására került sor, majd ezt követte a verseny, ahol öt standard táncot láthattak a nézők. A bál végén pedig kihirdették a bálkirályt és bálkirálynőt.

Magyarkanizsán már több évtizedes múltja van a tánciskolának, ahol a nyolcadik osztályos tanulók a másfél hónapos tánciskola alatt sajátíthatták el a táncokat, egyebek mellett a standard táncok és szerb, valamint magyar néptáncok alapjait is megtanulták. A tánciskola alatt a diákoknál az alapok elsajátítására fekteti a hangsúlyt Cseszkó Károly, oktatójuk: „17 kötelező táncot tanulnak. Ebben vannak néptáncok, a szabályos alapjait érintjük a csárdásnak, a kólónak, a polkának. Emellett megtanulják a legfontosabb világtáncokat, a standard táncokat, amiket az egész világ művel, van latin-amerikai is, valamint egy-két slágertánc is.

A fiatalok három csoportban versenyeztek, ahonnan aztán kikerültek a legjobb párok. Harmadik helyen végzett a Balgó Balázs és Nagy Anasztázia páros. A vizsgabálon a második helyet Harmath Csongor és Magosi Réka szerezte meg:

„- Szerintem ez nagyon jó teljesítmény. Sokszor mondják, hogy a második helyezettek a vesztesek, de szerintem ez egy szép eredmény.

-Szerintem is jó eredmény, Zsókáék nagyon megérdemelték”.

Az idei vizsgabál bálkirálya és bálkirálynője címet pedig a Kószó Patrik és Bellér Zsóka páros érdemelte ki:
„-Hetente több próbánk volt, ugyanis nagyjából a vizsgabál előtt egy-másfél hónappal ezelőtt kezdtük el a tánciskolát. Rengeteget gyakoroltunk, nálam és a páromnál is. Szerintem a sok gyakorlás megérte.

- Nagyon örülök és nagyon boldog vagyok és nagyon izgultam, hogy hogyan fog alakulni ez az egész, mert gondoltam, hogy lesznek itt még meglepetések, hogy bekerülünk-e a top 10-be, de nagyon örülök és nagyon boldog vagyok.”
 

Az eredményhirdetés után pedig a sok néző és a családtagok boldogan gratuláltak a táncosoknak.

tánc
tánciskola
Cseszkó Károly
Magyarkanizsa
vizsgabál

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.