Ugrás a tartalomra
Pixabay/unclelkt

Nem engedték kerekesszékkel a fedélzetre

2018-08-09
14:01
Forrás
BBC
A belfasti reptéren nem engedtek felszállni egy kerekesszékes férfit. Arra hivatkoztak, hogy a tolókocsi kulcskészlete biztonsági kockázatokat rejt - olvasható a BBC oldalán.

A 48 éves észak-ír Steve Smithers rákbeteg édesapját szerette volna a kezelése előtt Essexben meglátogatni az Egyesült Királyságban, azonban a reptéri biztonsági ellenőrzés folyamán visszafordították, hivatkozván arra, hogy a kerekesszék rendszeres összeszereléséhez tartozó speciális villáskulcskészlet alkalmas a gép "szétszereléséhez" is, így Smithers végül lemaradt a gépről.

A belfasti nemzetközi reptér biztonsági szolgálatának vezetője az eset kapcsán elnézést kért az érintettől, és kárpótlásáról biztosította a pórul járt utast. Smithers állítása szerint már többször utazott ugyanígy a segédeszközéhez szükséges szerszámokkal a fedélzeten - tengerentúlra is -, de ehhez hasonló incidensben eddig soha nem volt része. A számára felkínált kártérítési összeget kerekesszékes szervezeteknek adja át.

A beteg édesapját végül a hónap végén tervezi meglátogatni, ám ezúttal már szárazföldön és vízen keresztül teszi meg az utat.

Belfast
repülőtér

Most

08:52

Drágult a benzin Magyarországon

A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 357 forintra emelkedett, a gázolajé 392 forint maradt literenként.
07:47, Frissítve: 08:04

Negyedik ülését tartja az MNT

A Magyar Nemzeti Tanács negyedik rendes ülésén a többi között várhatóan megválasztják az Oktatási, Kulturális, Tájékoztatási, valamint Hivatalos Nyelv- és Íráshasználati Bizottság tagjait és elnökeit.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.