Ugrás a tartalomra
Pixabay/unclelkt

Nem engedték kerekesszékkel a fedélzetre

2018-08-09
14:01
Forrás
BBC
A belfasti reptéren nem engedtek felszállni egy kerekesszékes férfit. Arra hivatkoztak, hogy a tolókocsi kulcskészlete biztonsági kockázatokat rejt - olvasható a BBC oldalán.

A 48 éves észak-ír Steve Smithers rákbeteg édesapját szerette volna a kezelése előtt Essexben meglátogatni az Egyesült Királyságban, azonban a reptéri biztonsági ellenőrzés folyamán visszafordították, hivatkozván arra, hogy a kerekesszék rendszeres összeszereléséhez tartozó speciális villáskulcskészlet alkalmas a gép "szétszereléséhez" is, így Smithers végül lemaradt a gépről.

A belfasti nemzetközi reptér biztonsági szolgálatának vezetője az eset kapcsán elnézést kért az érintettől, és kárpótlásáról biztosította a pórul járt utast. Smithers állítása szerint már többször utazott ugyanígy a segédeszközéhez szükséges szerszámokkal a fedélzeten - tengerentúlra is -, de ehhez hasonló incidensben eddig soha nem volt része. A számára felkínált kártérítési összeget kerekesszékes szervezeteknek adja át.

A beteg édesapját végül a hónap végén tervezi meglátogatni, ám ezúttal már szárazföldön és vízen keresztül teszi meg az utat.

Belfast
repülőtér

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:24, Frissítve: 07:36

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait, a legrangosabb vajdasági magyar művészeti elismeréseket Újvidéken, a Forum székházában. A díjazottak Beszédes István, Gubik Korina és Bela Duranci.
21:46, Frissítve: 07:18

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.