Ugrás a tartalomra
Pixabay/unclelkt

Nem engedték kerekesszékkel a fedélzetre

2018-08-09
14:01
Forrás
BBC
A belfasti reptéren nem engedtek felszállni egy kerekesszékes férfit. Arra hivatkoztak, hogy a tolókocsi kulcskészlete biztonsági kockázatokat rejt - olvasható a BBC oldalán.

A 48 éves észak-ír Steve Smithers rákbeteg édesapját szerette volna a kezelése előtt Essexben meglátogatni az Egyesült Királyságban, azonban a reptéri biztonsági ellenőrzés folyamán visszafordították, hivatkozván arra, hogy a kerekesszék rendszeres összeszereléséhez tartozó speciális villáskulcskészlet alkalmas a gép "szétszereléséhez" is, így Smithers végül lemaradt a gépről.

A belfasti nemzetközi reptér biztonsági szolgálatának vezetője az eset kapcsán elnézést kért az érintettől, és kárpótlásáról biztosította a pórul járt utast. Smithers állítása szerint már többször utazott ugyanígy a segédeszközéhez szükséges szerszámokkal a fedélzeten - tengerentúlra is -, de ehhez hasonló incidensben eddig soha nem volt része. A számára felkínált kártérítési összeget kerekesszékes szervezeteknek adja át.

A beteg édesapját végül a hónap végén tervezi meglátogatni, ám ezúttal már szárazföldön és vízen keresztül teszi meg az utat.

Belfast
repülőtér

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.