Ugrás a tartalomra
Pixabay/unclelkt

Nem engedték kerekesszékkel a fedélzetre

2018-08-09
14:01
Forrás
BBC
A belfasti reptéren nem engedtek felszállni egy kerekesszékes férfit. Arra hivatkoztak, hogy a tolókocsi kulcskészlete biztonsági kockázatokat rejt - olvasható a BBC oldalán.

A 48 éves észak-ír Steve Smithers rákbeteg édesapját szerette volna a kezelése előtt Essexben meglátogatni az Egyesült Királyságban, azonban a reptéri biztonsági ellenőrzés folyamán visszafordították, hivatkozván arra, hogy a kerekesszék rendszeres összeszereléséhez tartozó speciális villáskulcskészlet alkalmas a gép "szétszereléséhez" is, így Smithers végül lemaradt a gépről.

A belfasti nemzetközi reptér biztonsági szolgálatának vezetője az eset kapcsán elnézést kért az érintettől, és kárpótlásáról biztosította a pórul járt utast. Smithers állítása szerint már többször utazott ugyanígy a segédeszközéhez szükséges szerszámokkal a fedélzeten - tengerentúlra is -, de ehhez hasonló incidensben eddig soha nem volt része. A számára felkínált kártérítési összeget kerekesszékes szervezeteknek adja át.

A beteg édesapját végül a hónap végén tervezi meglátogatni, ám ezúttal már szárazföldön és vízen keresztül teszi meg az utat.

Belfast
repülőtér

Most

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.