Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendír Viktor

Nem félnek a sörhastól!

2022.08.06
10:42
2022.08.06
15:33
Forrás
Pannon RTV
Hűs, frissítő sört kortyolva hűtötték magukat az első Oromi Sörfesztivál résztvevői. A látogatók ügyességi játékokban is kipróbálhatták magukat. A szervezők szerint a vártnál is többen érkeztek a rendezvényre.

Kötélhúzás, sörpong és más érdekes játékok is várták a sörfesztiválra látogatókat a helyi általános iskola udvarában pénteken. Nagy volt a harci kedv, ami nem meglepő, hisz mindenhol a sör volt a főszerepben. Pletikoszity Tibor, Orom: „Először van Sörfesztivál, de biztos, hogy nem utoljára. A versenyek elkezdődtek. Alig kapok levegőt, ugyanis az egyik versenyen éppen túlvagyunk. A kötélhúzásban vettünk részt mi is, és ahogy látom túljelentkezés van.”

Pannon RTV/Csendír Viktor

Kézműves söröket is lehetett kóstolni a fesztiválon. Ilija Cetković, kézművessör-készítő, Zenta: „Most 11 fajta sörünk van. Barna sörből több fajtánk van, és mindegyik szűretlen. Az alapanyagok minőségik és jók, finomak a sörök. Nem ízesítettek. A komlóból és a malátából kapja az ízét.”

Pannon RTV/Csendír Viktor

Az esemény számos érdeklődőt vonzott. Nem csak helyiek látogattak ide, a környező településekről is sokan érkeztek a nem mindennapi fesztiválra. Erdélyi Olivér, elnök, Orom HK: „Mindenképpen van igény. Körbenéztünk és látjuk, hogy folyamatosan nő a létszám, úgyhogy mi ezt a jövőben is megszerveznénk.”

A sörfesztivál hajnalig tartó mulatozással zárult, amelyen szerbiai és külföldi előadók is felléptek.

sör
sörfesztivál
Oromi Sörfesztivál
Orom
ügyességi játékok

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:53, Frissítve: 17:02

Holnap kezdődik a Sziget - 103 országból jönnek bulizni

Holnap kezdődik a Sziget fesztivál Magyarországon. A két legdrágább fellépő Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró - mondta a rendezvény főszervezője.
15:19, Frissítve: 15:26

Kézműves tábor Magyarkanizsán

Szünidei kézműves programot szervezett a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény az általános iskolás gyerekek számára, a magyar kormány támogatásával.

Népszerű