Ugrás a tartalomra
Pannon Reggeli

Nem lőtt bakot Brasnyó és Zeci a magyarkanizsai Vadásznapon

2021.08.28
16:23
2021.08.28
19:07
Forrás
Pannon RTV
Több mint 80 bográcsban főt az őz- és vaddisznópörkölt a magyarkanizsai Vadásznapon. Délután Brasnyó Zoltán és Zvekán Péter várta a hallgatókat a strandon és a 91.5-ön.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Benépesült a magyarkanizsai Tisza–part. A Svájcból hazaérkező, padéi születésű Bárdos György családjával érkezett. Bográcsukban őzpörkölt rotyogott.

„Akármikor hazajövök Svájcból, ez a legnagyobb élmény. Ennyi vendég, jól érzi az ember magát, mindenki kedves egymáshoz, gyerekek jönnek, szaladgálnak. Tényleg szuper, ez minden évben különös élmény.”

A magyarországi Vér János Tápióbicskéről érkezett, borzból készített pörköltet. Elmondása szerint nem csak a Vajdaságiak számára meglepő, Magyarországon sem igazán készítenek ilyet.

„Onnan jött az ötlet, hogy szinte minden hétvégén zsűrizek, és amikor elmeséltem, hogy sokszor szoktam borzot főzni, akkor azt mondják, hogy az nem jó, nem lehet enni, és most itt a vadételek főzőversenyén bemutatom, hogy a borz igen is egy nagyon finom, ízletes húsú állat és nagyon tiszta.”

Az esemény nemzetközivé nőtte ki magát, több mint 80 bográcsban főtt a különféle pörkölt.

Kovács Szilveszter, szervező, Kapitányréti Vadásztársaság: „Kegyes volt hozzánk az idő, és akkora az érdeklődés rá, hogy szinte kérték az emberek, hogy szervezzük meg. Biztos, hogy közrejátszott ez a pandémia, és utána az emberek kiakarnak egy kicsit szabadulni a természetbe, hisz a vadászat erről szól, a természetről, a társaságról és a barátkozásról.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az eseményről terepi műsort sugárzott a Pannon Rádió. Zvekán Péter és Brasnyó Zoltán várta a hallgatókat a magyarkanizsai strandon. A csapatnak ez volt az utolsó terepi kivonulása ebben az évben.

Brasnyó Zoltán, műsorvezető, Pannon Rádió: „Mindig várjuk ezt a vadásznapot, már csak azért is, mert két évvel ezelőtt ez volt Bödő Róbert kollégánk utolsó terepi műsora, ezért rá is emlékezünk a mai műsorban. De ez mindenféleképpen egy szórakoztató műsor, már csak azért is mert látványos.”

Az eseményt színesítette a magyarországi Vadászkürtösök fellépése, de volt vadászkutya kiállítás, solymászbemutató és a különféle kézművesek termékek is megvásárolhatóak voltak a harmadik Vadásznapon.

Pannon Reggeli
Vadásznap
Magyarkanizsa
Brasnyó Zoltán
Zvekán Péter
Zeci

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.