Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nem szabad tejet adni a sünöknek

2022.06.23
13:01
Forrás
elobolygonk.hu
A mostani időszakban is találkozhatunk bajba jutott fiatal állatokkal. Fontos tudnivaló, hogy tehéntejet sose adhatunk a sünöknek, mivel laktózérzékenyek.

A tej hasmenést és kiszáradást okoz náluk. Ha úgy látjuk, hogy a sün segítségre szorul, tegyük újságpapírral és törülközővel bélelt kartondobozba. A sünt amilyen gyorsan csak tudjuk, vigyük állatorvoshoz. Ha nem tudjuk rögtön szakemberhez vinni, gondoskodjunk élelemről. Próbáljunk gilisztát, tücsköt szerezni, ha ez nem megy, száraz, apró szemű macskatápot, vagy, ha nagyon gyenge és felnőtt a süni, aszpikos macskatáppal is kínálhatjuk. Akkor szorulnak segítségre, ha napközben találjuk meg, nem szürkületkor vagy éjszaka. A sünök éjszakai állatok, napközben alszanak. Csak akkor jönnek elő napközben, ha valami bajuk van. Akkor is baj lehet, ha kis sünöket találunk, és nem látjuk mellettük az anyaállatot, de nem szabad kis sünökhöz nyúlni a fészkükben, mert az anyjuk elhagyhatja őket.

sün
laktóz
tej

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.