Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

2020-12-05
12:44
2020-12-05
18:51
Forrás
Pannon RTV
Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.
Pannon RTV/Szalai Adrián

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, míg a legalacsonyabb 1 fok lesz a jövő héten.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Ma napsütés és enyhe időjárás jellemzi a napot. A kirándulásra alkalmas időt mindössze az erős, délkeleti szél befolyásolja. Vasárnap hasonló időjárási tényezőkre kell számítani, napos és szeles idő lesz. Fronthatás nem várható.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Hétfőn ugyanakkor mindez megváltozik. Borús, esős időre kell számítani, erős délkeleti széllökéssel. A térségünket érintő mediterrán ciklon változékony időjárást hoz, ugyanis kedden már napsütés van kilátásban, de csupán rövid ideig.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Kovács Géza klímakutató: „Valójában szerdától kezdve egészen a hétvégéig sok lesz a felhő, kevés napsütéssel. Viszont nem ilyen típusú lesz az idő, mint az előző napokban, mikor ködös, párás nyirkos volt, hanem gyakori esőkkel és a hőmérséklet fokozatosan, lassan-lassan csökken, úgyhogy hétvége felé eléri az átlagot, amikor 5 fok lesz a maximum. Ami nagyon fontos, hogy nem lesz fagy egyáltalán, a hőmérséklet mindennap kevéssel fagypont fölött lesz.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Hozzátette, a hosszútávú előrejelzések azt mutatják, hogy az enyhébb, jelentős fagyok nélküli időjárás egészen karácsonyig kitart. Havazásra egyelőre nem kell számítanunk.

időjárás
tél
lehülés
Kovács Géza

Most

22:36, Frissítve: 22:43

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.
22:05

Online gazdafórum hetente kétszer

Az online előadások nézettségével a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nagyon elégedett, de abban is bíznak, hogy a jövőben ez a létszám még emelkedni fog. Feldogozzák a támogatásokat és a pályázati lehetőségeket is az idei évre.
21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű