Ugrás a tartalomra

Néma térképpel és kérdőívvel a kezükben járták Szabadka utcáit

2019.04.11
19:31
2019.04.11
20:53
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói játékos vetélkedőn mérhették össze tudásukat a magyar költészet napján. A Csáth-talány irodalmi tudásukat tette próbára az író szülővárosában.

Egy néma térképpel és egy kitöltendő kérdőívvel a kezükben járták a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói Szabadka utcáit.

A háromfős csapatoknak a Csáth-talány kültéri vetélkedő részeként rejtvényeket kellett megfejteniük, a lehető legrövidebb időn belül. Szűcs Tamara-résztvevő: „Nekem eddig nagyon tetszik és nagyon várom már, hogy milyen feladatok lesznek és milyen kérdések.”

A feladatok nem voltak egyszerűek, de aki ismeri Csáth szülővárosát és a költőhöz fűződő helyeket, az könnyen megfejtette a kérdéseket. Német Elizabetta, résztvevő: „Mivel ebben az évben vagyok itt először ezért nehéz, de próbáltam olyan társat keresni, aki valamennyire ismeri Szabadkát.”

A Csáth-talányt egyetemi kvízest előzte meg, ami nagy népszerűségnek örvendett a hallgatók körében. Tóth Laura, alelnök, MTTK HÖK: „Ez pont április 11-re esik a magyar költészet napjára, tehát gondolkodtunk azon, hogy egy költőt vigyünk bele a koncepcióba. Végül is Csáthnál döntöttünk és úgy érezzük, hogy teljesen beleillik Szabadkának a környezetébe.”

Verseny első három helyezettje értékes ajándékokban részesült. A leggyorsabbnak a Run Away csapat bizonyult.

Csáth-talány
vetélkedő
Szabadka
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Most

16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.
15:54, Frissítve: 18:21

Ma sorsolják ki az EB-csoportokat

A sorsolás előtt a résztvevőket 4 kalapba osztották szét, ezek kialakítása az Eb-selejtezőben nyújtott teljesítmény alapján történt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.