Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nemezelés, tojásfestés, karácsonyfadísz készítés a tiszaszentmiklósi kézműves táborban

2021.07.20
14:24
2021.07.20
16:40
Forrás
Pannon RTV
30 gyerek részvételével szerveztek kézműves tábort Tiszaszentmiklóson. A témakörök a négy évszakhoz kapcsolódó hagyományok köré épültek. Az öt napos tábor ideje alatt a fiatalok nemezelnek, tojást díszítenek és karácsonyi díszeket is készítenek.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Vidáman zajlik a kézműves tábor Tiszaszentmiklóson. A gyerekek a keddi foglalkozások ideje alatt a nemezelés technikáját sajátíthatták el - egy polipot készítettek.

Égető Gabriella: „Görgetni kell, utána mikor összeállt, akkor össze kell tenni, fejet kell csinálni neki. Én rózsaszínűt és kéket csináltam.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A gyerekek a tábori élményeikről is meséltek.

Dienes Álmos: „Azért jöttem ide el, mert sok emberrel találkozhatom és így több barátom lesz. Sokat játszunk, és ezt a polipot is én csináltam.”

Tóth Norbert: „Eddig ez a gyapjúzás tetszett a legjobban meg nagyon tetszenek a foglalkozások.”

Zsoldos Titanilla: „Tojásfestés volt meg szalvétából tojástartó készítés, a mai polip készítés is nagyon tetszik.”

A kézműves tábort 27. alkalommal szervezték még a bánáti faluban – emelte ki Reperger Miklós, a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör elnöke.

„A négy évszakra épülő tábor ez, tehát a tavasz, nyár, ősz, tél és annak a különféle jellegzetességeivel foglalkozunk, ebbe sok minden persze belefér, úgy a nemezelés, ami ma történik, úgy a karácsonyi díszek készítése vagy a tojásfestés, de még a varrás is.”

A tervek szerint a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör a nyár folyamán még egy alkalommal szervez majd kézműves tábort.

Tiszaszentmiklós
kézműves tábor
Reperger Miklós

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.