Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nemzetközi Szilva- és Pálinkafesztivál Tiszaszentmiklóson

2019.08.31
16:58
2019.08.31
17:44
Forrás
Pannon RTV
A bánáti faluban minden udvarban van szilvafa.

A finom ételek és italok voltak a főszerepben ma a bánáti Tiszaszentmiklóson. A harmadik alkalommal megrendezett Nemzetközi Szilva- és Pálinkafesztiválon egész napos kultúrműsor, kirakodóvásár, és egyéb programok várták az érdeklődőket

Pannon RTV/Ürményi Frigyes
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Törtei János, főszervező: „Az ötlet onnan indult, hogy Tiszaszentmiklóson nincs olyan ház, ahol szilvafa nincs elültetve. Ezt leellenőriztük az első szilvafesztivál után, teljesen igaz, ennek apropójából indítottuk el az első szilvafesztivált, a másodikat, majd a harmadikat, ami most már az idén egyre bővül, tehát ez abból áll, hogy egész napos kultúrműsor, három kategóriában lehet ételeket és italokat átadni a zsűrinek: a tiszta szilvapálinkát, szilvából készült ételeket és a szilvából készült lekvárt, amit egy szakmai zsűri átvesz, majd értékel.”

szilva
pálinka
Tiszaszentmiklós
szilvapálinka
szilvalekvár
Törtei János

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.