Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nemzetközi Szilva- és Pálinkafesztivál Tiszaszentmiklóson

2019.08.31
16:58
2019.08.31
17:44
Forrás
Pannon RTV
A bánáti faluban minden udvarban van szilvafa.

A finom ételek és italok voltak a főszerepben ma a bánáti Tiszaszentmiklóson. A harmadik alkalommal megrendezett Nemzetközi Szilva- és Pálinkafesztiválon egész napos kultúrműsor, kirakodóvásár, és egyéb programok várták az érdeklődőket

Pannon RTV/Ürményi Frigyes
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Törtei János, főszervező: „Az ötlet onnan indult, hogy Tiszaszentmiklóson nincs olyan ház, ahol szilvafa nincs elültetve. Ezt leellenőriztük az első szilvafesztivál után, teljesen igaz, ennek apropójából indítottuk el az első szilvafesztivált, a másodikat, majd a harmadikat, ami most már az idén egyre bővül, tehát ez abból áll, hogy egész napos kultúrműsor, három kategóriában lehet ételeket és italokat átadni a zsűrinek: a tiszta szilvapálinkát, szilvából készült ételeket és a szilvából készült lekvárt, amit egy szakmai zsűri átvesz, majd értékel.”

szilva
pálinka
Tiszaszentmiklós
szilvapálinka
szilvalekvár
Törtei János

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22, Frissítve: 15:40

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.