Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Népmesék, elfeledett játékok és önfeledt szórakozás

2022.08.10
10:50
2022.08.10
10:57
Napközis népmesetábort szervezett az adorjáni Szőke Tisza Művelődési Egyesület és az Adorjáni Ifjúsági Szervezet 3 és 15 év közötti gyerekeknek. Az ötnapos rendezvényt a régi futballpályán tartották meg délutánonként, 30 gyerekkel.

A gyerekek érdeklődve figyelték a magyarkanizsai Ősök hangja civil szervezet bemutatóját.

Ozsvár Kata, Adorján: „Egy mesét hallgattunk meg, most egy bemutatót nézünk meg ilyen régi tárgyakról, hogy a régiek mit használtak, hogy harcoltak."

Pannon RTV/Apczi Jenő

A foglalkozásokon a szervezők olyan régi játékokat, játékos feladatokat és népmeséket mutattak be a gyerekeknek, amelyek egykor nagyon népszerűek voltak, mára azonban zömmel a háttérbe szorultak.

Nagy Abonyi Balázs, Adorján: „Volt talicskatolás, kukoricamorzsolás, szögbeverés a fába, de volt kukorica, bab és lencse, amit szét kellett válogatni, meg volt kanálon tojáshordás, meg zsákban ugrálás, csizmadobás."

Pannon RTV/Apczi Jenő

A szervezők ambiciózus vállalkozásba kezdtek, ugyanis úgy döntöttek, a nagy érdeklődésre való tekintettel három tábort is megtartanak, egymás után. A lehető legtartalmasabb programot próbálják megszervezni a kicsiknek.

Bicskei Ibolya, a Szőke Tisza Művelődési Egyesület elnökségi tagja: „Az első része a tábornak volt a Parasztjátékok apróknak, a második része családi vetélkedő, szülőkkel együtt versengés, és a harmadik része, ami három napból áll az a Népmese tábor. Célja pedig, hogy a gyerekek elfoglalják magukat, együtt legyenek, jól érezzék magukat és minél több népmesével megismerkedjenek."

A Napközis népmesetábor létrejöttét a magyar kormány támogatta.

tábor
Szőke Tisza Művelődési Egyesület
Adorjáni Ifjúsági Szervezet

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.