Ugrás a tartalomra
Árus a nagybani piacon
Pannon RTV

Népszerű a szabadkai nagybani piac

2019-10-17
13:19
2019-10-17
16:29
Forrás
Pannon RTV
Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
Brokkoli

Javában tart a savanyítás és a télirevaló bekészítésének szezonja. Korábban a szabadkai nagybani piacon általában az üzlettulajdonosok és az étterem-tulajdonosok voltak a legjobb vásárlók, az utóbbi időben azonban mind több kis vásárló is ide látogat ki, hiszen azt mondják, itt 20-30 százalékkal is olcsóbb az áru, mint a többi szabadkai piacon.

Nagybani piac

Egész Vajdaság területéről érkeznek. Sokan azt mondják, megéri eljönni. Egyrészt a rendkívül kedvező árak miatt, másrészt pedig tudják, hogy az őstermelőktől kiváló minőségű árut kapnak. Nagy Miklós Zentáról jött el: „Télirevalót veszünk, piros paprikát ajvárnak és krumplit. Itt fele annyiért lehet vásárolni, mint Zentán. Onnan is ide jönnek a kereskedők, itt megveszik fele áron és ott duplán adják el.”

Tökök

Popović Ernesztina hetente kijár a nagybanira. Kizárólag itt vásárol, csakis őstermelőktől: „Ma almát és tojást veszek, de lehet, hogy karfiol is kerül a kosárba. A paprikát már eltettem, sütöttem, úgyhogy majd még káposztát kell, hogy vegyek.”

Az alma kilója például ládaszámra mindössze 25 dinár. A zöldség 100, a savanyítani való paprika 60, a sütni való 80 dinár, a káposzta 30. A brokkoli kilóját is 80 dinárért mérték. De mindenszentek és halottak napja közeledtével cserepes krizantémok is kaphatók 120-tól 300 dinárért.

Tojás

Horvát Szilvia hajdújárási termelő szerint is a vásárlóknak az a fontos, hogy olcsón vehessenek jó minőségű árut, közvetlenül a termelőtől. „Az alapvető élelmiszerek, amik a legfontosabbak, azok a legkelendőbbek. Tehát a krumpli, a hagyma, utána jön a káposzta, mert a savanyítási szezon megkezdődött. A sárgarépa és a zöldség is kelendő” - mondta az árus.

A burgonya kilója zsákszámra 25-30 dinár, de ízes homoki szőlő is kapható 100 dinárért.

nagybani piac
piac
Szabadka

Most

11:26, Frissítve: 11:32

Új nevet kap Csongrád-megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.