Ugrás a tartalomra
Árus a nagybani piacon
Pannon RTV

Népszerű a szabadkai nagybani piac

2019-10-17
13:19
2019-10-17
16:29
Forrás
Pannon RTV
Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
Brokkoli

Javában tart a savanyítás és a télirevaló bekészítésének szezonja. Korábban a szabadkai nagybani piacon általában az üzlettulajdonosok és az étterem-tulajdonosok voltak a legjobb vásárlók, az utóbbi időben azonban mind több kis vásárló is ide látogat ki, hiszen azt mondják, itt 20-30 százalékkal is olcsóbb az áru, mint a többi szabadkai piacon.

Nagybani piac

Egész Vajdaság területéről érkeznek. Sokan azt mondják, megéri eljönni. Egyrészt a rendkívül kedvező árak miatt, másrészt pedig tudják, hogy az őstermelőktől kiváló minőségű árut kapnak. Nagy Miklós Zentáról jött el: „Télirevalót veszünk, piros paprikát ajvárnak és krumplit. Itt fele annyiért lehet vásárolni, mint Zentán. Onnan is ide jönnek a kereskedők, itt megveszik fele áron és ott duplán adják el.”

Tökök

Popović Ernesztina hetente kijár a nagybanira. Kizárólag itt vásárol, csakis őstermelőktől: „Ma almát és tojást veszek, de lehet, hogy karfiol is kerül a kosárba. A paprikát már eltettem, sütöttem, úgyhogy majd még káposztát kell, hogy vegyek.”

Az alma kilója például ládaszámra mindössze 25 dinár. A zöldség 100, a savanyítani való paprika 60, a sütni való 80 dinár, a káposzta 30. A brokkoli kilóját is 80 dinárért mérték. De mindenszentek és halottak napja közeledtével cserepes krizantémok is kaphatók 120-tól 300 dinárért.

Tojás

Horvát Szilvia hajdújárási termelő szerint is a vásárlóknak az a fontos, hogy olcsón vehessenek jó minőségű árut, közvetlenül a termelőtől. „Az alapvető élelmiszerek, amik a legfontosabbak, azok a legkelendőbbek. Tehát a krumpli, a hagyma, utána jön a káposzta, mert a savanyítási szezon megkezdődött. A sárgarépa és a zöldség is kelendő” - mondta az árus.

A burgonya kilója zsákszámra 25-30 dinár, de ízes homoki szőlő is kapható 100 dinárért.

piac
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.