Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Nőnapi kiállítás nyílt Péterrévén

2022.03.07
11:32
2022.03.07
17:39
Forrás
Pannon RTV
A 15 éves fennállását ünneplő Da Vinci Polgárok Társulatának a tagjai állították ki a munkáikat. A festmények és kézimunkák március 21-éig tekinthetők meg a helyi közösség nagytermében.
Pannon RTV/Rácz László

Egy-egy szál szegfű a hölgyvendégeknek és egy kis ünnepi műsor a közönségnek – így nyílt meg a péterrévei helyi közösség nagytermében az eladással egybekötött nőnapi kiállítás. Sörös Ildikó képei is kint vannak a falon.

„Néha jelzik, hogy az tetszene, ez tetszene, és egy csokor virág és ünnepség helyett jó érzést vált ki belőlem, hogy én ajándékba a saját munkámat tudom odaadni.”

Pannon RTV/Rácz László

Pap Rebeka három éve csatlakozott a csoporthoz. „Szoktam eladni képeket, jó, hogy vannak ilyen kiállítások, mert a legutóbbi karácsonyi vásáron is sikerült eladnom egy képet.”

Pannon RTV/Rácz László

A csoport tagjai között a festőkön kívül fafaragók, kézművesek, kézimunkázók is vannak. Sövényházi Magdolna például a paplanjait és a hímzéseit árulja.

„Ötven éve készítem a kézimunkákat, a paplanokat is, mindent kipróbáltam. Hála Istennek, piacozok is, van rá kereslet is.”

Pannon RTV/Rácz László

A péterrévei Da Vinci Polgárok Társulata 2007-ben alakult meg.

Stanojev Németh Annamária, vezető, Da Vinci Polgárok Társulata, Péterréve: „Nagyon fontos számomra, hogy a nők merjenek többek lenni, mint háziasszony vagy anyuka, vagy dolgozó nő. A mai napon itt most nagyon sok olyan nő lesz jelen, aki be merte ezt vállalni: vállalkozó, vagy tovább fejlesztette a tudását, vagy érettebb korában fejezte be az egyetemet, vagy a közösség életéből veszi ki a részét. Annyira büszke vagyok rájuk!”

Pannon RTV/Rácz László

A kiállítás március 21-éig tekinthető meg a péterrévei helyi közösség nagytermében.

nőnap
kiállítás
Péterréve
Da Vinci Polgárok Társulata

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.