Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nosza, hajrá, süssünk-főzzünk!

2022.09.24
16:43
2022.09.24
19:40
Forrás
Pannon RTV
Idén is ízletes pörköltek készültek a noszai főzőversenyen. 13 csapat nevezett a rendezvényre. Zenés és gyermekprogramok is várták az érdeklődőket.

A palicsi Cvijin József rutinosan fogott hozzá a marhapörkölt elkészítéséhez. Többször is a három legjobb pörkölt elkészítője között szerepelt, valamint nemrég elnyerte a legidősebb szakács díját: Főleg az odafigyelés számít, a lelkét bele kell tennie az embernek. Ez nagyon lényeges dolog. Szeretni kell a főzést. Ezt hobbiból csinálom, különben vasas vagyok, de hobbiból már húsz éve csinálom.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A Hajdújárási Nyugdíjas Egyesület tagjai már a legelső alkalmától kezdve versenyeznek. Sertéspörkölttel próbáltak szerencsét.

Szűcs Erzsébet, elnök, Hajdújárási Nyugdíjas Egyesület: „Általában sertéspörköltet főzünk, mert valaki nem szereti a birkát, valaki nem szereti a marhát, a csirke kicsit macerás, ezért ez mellett döntöttünk. Bárhova megyünk, mi ezt főzünk.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A noszai főzőversennyel falunapi hangulatot szeretnének teremteni a szervezők. Szerintük ez sikerül is.

Kovács Elvira, a VMSZ noszai helyi szervezetének elnöke: „15 éves múltra tekintünk vissza, tehát az idei évben tizenötödször szervezzük meg a főzőversenyt. Azt kell tudni róla, hogy abban az időben, mikor elkezdték, akkor a falunak a védőszentjével hoztuk össze ezt a főzőversenyt, ami augusztus végén van és ebből az alkalomból egy falunapi rendezvényt csináltunk, de mi Hajdújáráshoz tartozunk, de Nosza kicsit külön van és ezért szerveztük meg a főzőversenyt.”

A gyerekeket kézműves foglalkozás és ingyenes légvár is várta.

főzőverseny
Nosza
Kovács Elvira

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű