Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nosza, hajrá, süssünk-főzzünk!

2022.09.24
16:43
2022.09.24
19:40
Forrás
Pannon RTV
Idén is ízletes pörköltek készültek a noszai főzőversenyen. 13 csapat nevezett a rendezvényre. Zenés és gyermekprogramok is várták az érdeklődőket.

A palicsi Cvijin József rutinosan fogott hozzá a marhapörkölt elkészítéséhez. Többször is a három legjobb pörkölt elkészítője között szerepelt, valamint nemrég elnyerte a legidősebb szakács díját: Főleg az odafigyelés számít, a lelkét bele kell tennie az embernek. Ez nagyon lényeges dolog. Szeretni kell a főzést. Ezt hobbiból csinálom, különben vasas vagyok, de hobbiból már húsz éve csinálom.

A Hajdújárási Nyugdíjas Egyesület tagjai már a legelső alkalmától kezdve versenyeznek. Sertéspörkölttel próbáltak szerencsét.

Szűcs Erzsébet, elnök, Hajdújárási Nyugdíjas Egyesület: „Általában sertéspörköltet főzünk, mert valaki nem szereti a birkát, valaki nem szereti a marhát, a csirke kicsit macerás, ezért ez mellett döntöttünk. Bárhova megyünk, mi ezt főzünk.”

A noszai főzőversennyel falunapi hangulatot szeretnének teremteni a szervezők. Szerintük ez sikerül is.

Kovács Elvira, a VMSZ noszai helyi szervezetének elnöke: „15 éves múltra tekintünk vissza, tehát az idei évben tizenötödször szervezzük meg a főzőversenyt. Azt kell tudni róla, hogy abban az időben, mikor elkezdték, akkor a falunak a védőszentjével hoztuk össze ezt a főzőversenyt, ami augusztus végén van és ebből az alkalomból egy falunapi rendezvényt csináltunk, de mi Hajdújáráshoz tartozunk, de Nosza kicsit külön van és ezért szerveztük meg a főzőversenyt.”

A gyerekeket kézműves foglalkozás és ingyenes légvár is várta.

főzőverseny
Nosza
Kovács Elvira

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű