Ugrás a tartalomra
Zentai Természetjárók Köre
Pannon RTV

Nosztalgiáztak a zentai természetjárók

2017-11-12
16:11
2017-11-12
17:45
Forrás
Pannon RTV
Nosztalgiatúrával emlékezett meg a Zentai Természetjárók Köre arról a csaknem 200 gyalogtúráról, amelyet az évek során tettek meg.

A résztvevők a Tisza-parti Révész szobornál gyülekeztek, ahonnan közösen sétáltak el a Bátkai kompig, majd átmentek a folyó bánáti oldalára. A Recskó házaspár már a kezdetek óta részt vesz a gyalogtúrákon. Recskó Zsuzsanna, Zenta: „Ezen a mai nosztalgiatúrán nagyon jó itt leni, nagyon jó együtt lenni a valamikori természetjárókkal. Több mint tíz év, már fáj itt, fáj ott, de az ember, amikor kijön a szabadba és szembesül egy szép időjárással, mint ez a mai is, és ahol vagyunk, a kompon, a Bátkán, feled mindent és jól érzi magát.”

Zentai Természetjárók Köre

A házaspár tíz évig aktív tagja volt a Zentai Természetjárók Körének. Pár kivétellel az összes túrán részt vettek. Recskó Béla, Zenta: „Személyesen nagyon szép túrákra emlékszem. Saját véleményem szerint nagyon hasznos is egyébként, mert a festészetben nagyon sokat segített, témákat adott akkor is, és még mostanában is merítek abból, amit évekkel ezelőtt útjainkon láttunk.”

A Zentai Természetjárók Köre nemcsak Zentát és a környékbeli falvakat járta be, hanem a határon túli túraútvonalakat is meghódította. Rózsa Péter, alapító, Zentai Természetjárók Köre: „A mai napnak a neve is mondja, hogy nosztalgiatúra, és azért szerveztem meg, hogy visszaemlékezzünk arra a 200 körüli együttlétre, amikor elsősorban Zentát ismertük meg, és egymás között is baráti viszonyok, sőt házasságok születtek ebből a közösségi életből.”

Zentai Természetjárók Köre

2015 óta Ismerd meg és szeresd Zentát mottóval körsétákat is szerveznek a városon belül.

Zentai Természetjárók Köre
Recskó Zsuzsanna
Recskó Béla
Rózsa Péter

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű