Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Növekszik a juhállomány a muzslyai réten

2021.04.08
16:48
2021.04.08
17:01
Forrás
Pannon RTV
Erről is beszámolunk holnap a Pannon Gazda című műsorunkban.
Pannon RTV

A muzslyai rét termőföldben szegény, csak jószágtartásra alkalmas. Első osztályú föld nincs, kizárólag gabonatermesztésből nem lehet megélni. Így sokan állattartással is foglalkoznak. Egyelőre a szarvasmarha-tenyésztés van túlsúlyban, de az elmúlt három évben megnövekedett a juhtenyésztők száma. Palatinus Ervin helyi gazdálkodó szerint a Prosperitati Alapítvány jó lehetőségeket teremtett a mezőgazdaságból élők számára Vajdaságban. Hozzátette, a szerb állam is ad támogatást a birkák után.

Pannon RTV

A Pannon Gazdában az aktuális szántóföldi teendőkkel és a méhészettel is foglalkozunk. Az adás holnap 17 órától tekinthető meg a Pannon Televízióban, és honlapunkon is megtalálható lesz. Holnap a képernyőn jelentkezik a Pannon Gazda Plusz is 16 óra 30 perctől. A műsorban beszámolunk arról, hogy gőzerővel folyik a munka a bánáti kertészetekben. Ürítik a fóliasátrakból a téli termést, készítik a helyet a tavaszi terményeknek. Közben a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés a palánták iránt. Ugyanis egyre többen döntenek úgy, hogy saját részükre termesztenek zöldségfélét. Ellátogattunk a bácskossuthfalvi szőlőskertekbe is, valamint a BASF cég termékeit is ismertetjük. A Pannon Gazda Plusz ismétlése holnap 19:30-tól lesz.

Pannon RTV

Holnap a képernyőn jelentkezik a Pannon Gazda Plusz is 16 óra 30 perctől. A műsorban beszámolunk arról, hogy gőzerővel folyik a munka a bánáti kertészetekben. Ürítik a fóliasátrakból a téli termést, készítik a helyet a tavaszi terményeknek. Közben a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés a palánták iránt. Ugyanis egyre többen döntenek úgy, hogy saját részükre termesztenek zöldségfélét.

Pannon RTV

Ellátogattunk a bácskossuthfalvi szőlőskertekbe is, valamint a BASF cég termékeit is ismertetjük. A Pannon Gazda Plusz ismétlése holnap 19:30-tól lesz.

Pannon Gazda
juhász
juh
Muzslya
birka
méhészet
Szilágyi László

Most

16:19, Frissítve: 16:34

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!