Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Nyárhangoló Fesztivál - négy nap sok látogatóval és tartalmas programokkal

2022.07.10
21:01
2022.07.10
21:33
Forrás
Pannon RTV
A palicsi rendezvényt most először szervezte meg a VM4K.

A közéleti és színházi beszélgetések, a családi programok, a gyermekfoglalkozások, a táncház és a koncertek a Palicsi-tó partján több helyszínen zajlottak az elmúlt négy napban.

A Nyárhangoló Fesztivál utolsó napján is számos érdekes közéleti és színházi beszélgetés nyújtott kellemes kikapcsolódást a Palicsi-tó partjára látogatóknak.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Sokan voltak kíváncsiak a Nyár és én elnevezésű, túlnyomóan hölgyeknek szánt beszélgetésre: szépségápolásról, sminkelésről és divatról.

Haskó Harmat Anita, sminkes: „A mindennapokra akár egy szempillaspirál vagy egy épített szempilla nagyon jót tud mutatni, illetve egy szájfénnyel fel tudjuk dobni. A szemöldököt megigazítjuk és ezzel már el tudunk menni ide-oda, viszont ha esküvőre megyünk, akkor kicsit árnyékoljuk a szemünket valamivel egy kis pirosítót is rakjunk fel, illetve fel tudunk egy erősebb rúzst is rakni.”

Nagy siker volt a tombolasorsolás is, vagyis a Nyereményeső, amelyben kollégáink nyújtottak segítséget. Zvekán Péter, fő- és felelős szerkesztő-helyettes, Pannon Rádió: „Igazából tök jó volt, meg tetszett, hogy sokan voltak, jól reagáltak az emberek, meg vicces volt, tök jó.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Brasnyó Zoltán, fő- és felelős szerkesztő, Pannon Rádió: „Értékes nyeremények voltak egyébként. Az első díj egy klímaberendezés volt, nagyon örültek neki a fiúk és természetesen volt strandpapucs, volt törölköző, volt itt családi mozizás, volt családi ebéd, szóval minden, ami szem szájnak ingere, elég változatos ajándékok voltak, hogy úgy mondjam, mindenki örült.”

Tombolaszámokat a fesztiválra látogatók úgy szerezhettek, ha helyesen válaszoltak valamelyik helyismereti kérdésre, amelyeket önkéntesek tettek fel a fesztiválon a sétálóknak. Több mint 300 helyes válasz, vagyis szám vett részt a sorsolásban, és a 11-es bizonyult a legszerencsésebbnek, ennek tulajdonosai nyerték meg a klímaberendezést. „Nagyon örülünk mindenféleképp, hisz a főnyereményt nyertük meg, nagyon boldogok vagyunk.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A Nyárhangoló Fesztivál nyolctagú szervezőcsapatának és a csaknem 400 önkéntesnek az volt a célja, hogy a helyieket és a Palicsra látogatókat is megszólítsák a fesztivál eseményei. Lovas Ildikó, koordinátor, VM4K: „Úgy gondoljuk, hogy ez mind rendben volt, eltaláltuk a közönség ízlését, eltaláltuk az érdeklődést, a témákat, akár az étkezéssel, a gyermekneveléssel. A Varró Dani - a gyermekek ünnepelték, az az érzés, ahogyan odaszóltak, ahogyan interaktívvá vált, ahogyan részt vettek. Vagy az Eperjes Károly, ahogy az emberek szinte nem hittek a fülüknek, hogy ilyesmiről lehet beszélni, versek között összekötő szöveggel megszólítani a közönséget és a közönség mennyire volt vevő erre. Nekem a legkülönlegesebb ezek a komolyzenei koncertek voltak, hogy elkezdődik a koncert és akkor egyharmad széken ülnek az emberek ,és mire vége van a koncertnek, már nemcsak az összes széken ülnek, hanem állnak körbe.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Lovas Ildikó elmondta, minden építő észrevételt, hozzászólást ezután is örömmel fogadnak, hiszen a sikeres rendezvény szárnyán már megkezdték a jövő évi fesztivál megálmodását. Operettesttel ér véget a Nyárhangoló Fesztivál Palicson.

Nyárhangoló Fesztivál
Lovas Ildikó
Brasnyó Zoltán
Zvekán Péter

Most

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.